Вигенин: Банките ще вдигнат лихвите по кредитите

  • 15 октомври 2012 09:51

  • 1705
  • 3
Вигенин: Банките ще вдигнат лихвите по кредитите
©

Пред БНР евродепутатът Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, коментира новия данък върху лихвите по спестяванията.

"Важни са детайлите. В Германия има минимален размер на спестяванията, за които такъв данък не се прилага. Приспадат се лихвите, които гражданите плащат по кредити. Когато се прави такава система тя трябва да обхване целия кръг данъчни въпроси, за да не пострадат гражданите от това. Не може да има обяснение "Ще накажем богатите". Защо да наказваме богатите, като всъщност наказваме и богатите и бедните. Затова в България няма инвестиции, защото малките и средни предприятия нямат никаква сигурност какво ще стане утре", заяви той.

"Има много неизвестни - ще се облагат ли детските влогове? Децата не са данъчно задължени. Превръщаме в данъкоплатци хората от тяхното раждане. Всичко това не е съгласувано с банките. Хората ще инвестират средствата някъде другаде, ще спестяват по-малко. Имаше едно нещо стабилно в България - банковата система. Този данък ще промени начина, по който българинът гледа на банките. Лихвите по заемите ще вървят нагоре", каза още Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1705 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Катя

2013.01.26 | 15:55

3
Ето до къде ще доведе данъка на любовчията Дянков.Ще се вдигнат лихвите по кредитите.Пак се хваща всичко за голият българин.Нещастници!!!!!!!
Boss

2013.01.26 | 15:54

2
И к'во от това?! Нима народът ще излезе на протести като Испания, Италия, Гърция?! Нищо подобно - робският българин ще се натиска в гащите и ще свежда главица още по към земята! Тъй, че е безпредметно вече дори да се пенявим по сайтовете!

2013.01.26 | 15:54

1
Истината е в улицата,българино,в улицата!Не проумееш ли това, а висиш в панелките и политиканстваш на дребно,кой те бръсне за слива.Там е силатата ти,не на изборите.Иначе средният пръст все е за теб. Цепиш ли се на партиики,все ще те онождат ,те за това се борят.,не за добруването ти

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини