Десислава Атанасова е най-нехаресваният министър

  • 12 октомври 2012 15:07

  • 2226
  • 5
Десислава Атанасова е най-нехаресваният министър
©

Резултатите от национално представително проучване на обществено-политическите нагласи, направено от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) сочат, че министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена е с най-висок рейтинг сред хората - с 45% одобрение, следвана от министъра на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на с 41% и вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа с 37%.

В класацията четвъртото място  се полага на културния министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, одобряван от 36% от интервюираните. Външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 е на пето място с 35% одобрение.

Положителните оценки преобладават над отрицателните за работата на следните министри: Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото и Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Работата по усвояването на евросредствата е възприемана от хората като един от успехите на правителството.

За последните месеци делът на интервюираните, които познават работата на министър Делян Добрев, се увеличава. Това обаче води и до увеличаване на неодобрението към дейността му.

Министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, е министърът, който в най-голяма степен разочарова българите през изминалите месеци - неодобрението към работата й нараства със 7%.

Силен фактор при формирането на общественото мнение за отделните министри е непознаването на  тяхната работата. Над половината българи нямат мнение за работата на министъра на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, на министъра на околната среда Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко и на министъра на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Най-критикувани от хората са ресорите социална политика и финанси.

Проучването е проведено в края на септември сред 1000 пълнолетни граждани в 86 населени места в цялата страна.

Последвайте канала на

2226 5

Коментари 5

Добави коментар

2012.10.15 | 14:14

5
МИНИСТЪРКА с визия на ЧАЛГАДЖИЙКА. Какво може да се очаква от такова?
ГРУБИЯ

2012.10.15 | 14:14

4
ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ПРОЦЕНТИ СА МЕЧТАТА НА ГЕРБ, НО ЩЕ ГИ ВИДЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН СЛЕД ТАКОВА НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ ТЕЗИ СЛАДКОДУМЦИ!!!!

2012.10.14 | 23:44

3
tova sa izmislitsi vsi4ki sa pod 0 %,nikoi ne zaslygava pove4e,kakvo hybavo sa napravili spetsialno za naroda.
Димитър Маринов

2012.10.14 | 23:44

2
Писна ми от нахалния PR на министърката... :-( Защо си мислите, че някой ви вярва?...
Военен

2012.10.14 | 21:20

1
Не виждам АА никъде. Или той не може да прескочи минималния праг за влизане в класацията ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини