Обезщетенията през втората година от майчинството отиват във фризера

  • 10 октомври 2012 14:17

  • 1073
  • 2
Обезщетенията през втората година от майчинството отиват във фризера
©

Обезщетенията през втората година от майчинството ще останат замразени на 240 лева, заяви финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, цитиран от Дарик.

По думите му, е по-важно да се увеличават доходите по време на работа на бъдещите майки, с което ще се увеличат и обезщетенията им през първата година.

Правителството направи много и за тази, и за следващата година да увеличи заплатите в държавната администрация, в общините, в армията, в лекарските среди и така нататък, каза вицепремиерът. Той допълни, че доходите през първата година от майчинството са свързани с това каква е била заплатата, получавана от майката, когато е работила. Средно във финансовото министерство през тази година заплащането се е увеличило с 23 на сто. Така по думите на министъра на финансите, жените във финансовото министерство, които са или ще станат майки, получават над 20 на сто увеличение на дохода за първата година от майчинството. „Така че правителството е направило доста и според мен това е правилният ход - да се вдигат заплатите, а от там и заплащането на майчинството в първата година", каза финансист номер едно.

Дянков каза още, че не е привърженик на идеята за коледни добавки на пенсиите, но все още се правят разчети. Вицепремиерът обясни, че въпросът „ще се решава по коледно време". „В интерес на истината тази година бюджетът върви по-добре от прогнозите, така че възможности има, но тези възможности могат да отидат и в други ресори", коментира финансовият министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1073 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Георги Христов

2012.10.14 | 10:48

2
Време е вече най-после ние българите да се позамислим и осъзнаем когато отиваме особено на избори. За тези 22 години мисля,че голямата част от избирателите проумяха и прецениха именно кои български личности и политици без значение -дали са социалисти или капиталисти - могат действително да провеждат добра социална политика- а не както е в случая с ГЕРБ- антинародна ....
Атака победа!

2012.10.12 | 00:45

1
Моля ви , дайте да дадем шанс на АТАКА! Не позволявай те медиите да ни манипулират като внушават ,че Волен е някакъв ненормален. Всички други партии се изредиха и ги видяхме кви гнусни родоостъпници и престъпници са. Дайте шанс на вас и на вашите деца които искат да живеят тук, да живеят в една хубава и свята държава за която са умрели толкова велики български герои. Направо ви моля !!!!!Гласувайте и гласувайте за някой който не е предал България!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини