Разкриват сметките на българи в швейцарски банки

  • 05 октомври 2012 13:58

  • 1442
  • 1
Разкриват сметките на българи в швейцарски банки
©

От следващата година в България ще отпадне банковата тайна с Швейцария. Това каза пред журналисти министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи в отговор на въпрос дали с новата спогодба, която е подписана с Швейцария ще отпадне банковата тайна в България.

На 19 септември 2012 г. в София е подписана нова спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Швейцария. Ще бъде изискана информация и за последното тримесечие на тази година. Тази информация ще бъде поискана от Швейцария в началото на следващата година. След това отчет ще се предоставя на всяко тримесечие. „Такъв списък ние вече сме изискали, но нямахме правната база. От миналия месец вече имаме и тази правна база и това е един доста голям успех”, каза Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Амбициите за проектобюджет 2013 г. са оправдани, каза министърът. Приходите са 1,8 млрд. лева повече. Макропрогнозата, която идва от модела на Световната банка, която Министерство на финансите използва 12 години, е за растеж на икономиката следващата година от 1,9-2 %. Тази седмица в България беше Международният валутен фонд. Техните прогнози са 1,5 % за следващата година. „Както винаги ние сме планирали доста консервативно, така че бюджетът за следващата година 2013 г. е разчетен на растеж 1,2 %. Стига той да се изпълни, бюджетът е реалистичен. Вече трета година ние преизпълняваме бюджета. Тази година бюджетът също ще бъде преизпълнен”, каза още министърът на финансите. Силовите министерства все още не са отразени в бюджета, вървят успешни преговори с Министерство на отбраната, така че до заседанието на Министерски съвет може би ще има някои допълнителни промени, допълни той.
„Ако видите всяка година планът на „Митниците” е по-висок с 600 млн. лева, 800 млн. лева, 1 млрд. лева – тази година 2012 г. беше. За следващата година пак е завишен, но те си го и преизпълняват тази година, именно защото Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната и неговият екип работят 24 часа в деня, за да могат да постигнат всички тези резултати. Най-доволен съм от работата на „Митниците” от всички други държавни институции”, каза министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Той допълни, че „Митниците” работят много по-добре в последните две-три години.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1442 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.07 | 03:14

1
що некой не каже боко с колко милиарда е вече като са тръгнали тайни да разправят.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини