Индонезийски депутати са на посещение в България

  • 04 октомври 2012 14:48

  • 1044
  • 0
Индонезийски депутати са на посещение в България
©

Делегация на групата за приятелство с България в индонезийския парламент, водена от нейния председател Кайрул Анвар, е на тридневно официално посещение в България.

Това съобщиха от пресцентъра на парламента. Днес тя беше приета от заместник-председателя на Народното събрание Анастас Анастасов. Кайрул Анвар е отбелязал по време на срещата, че посещението на делегацията ще бъде много добра отправна точка за
по-нататъшно задълбочаване и развиване на двустранните отношения. Той подчертал, че между България и Индонезия са подписани 19 споразумения и е заявил желанието на страната си за на по-тясно сътрудничество и в областите на икономиката и отбраната. През 2010 г. едва 207 българи са посетили Индонезия, през 2011 година те са били 310, посочи Кайрул Анвар и изрази надежда, че в бъдеще те ще се увеличат неколкократно.

Индонезийските парламентаристи разговаряха днес в Народното събрание с Групата за приятелство България - Индонезия. Гостите са в България по покана на нейния председател Николай ПехливановНиколай Пехливанов Николай Янков Пехливанов е роден на 05 март 1972 година в град Бургас. Той по професия е инженер.. Те се срещнаха с народните представители от Комисията по външна политика и отбрана и от Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм. В рамките на визитата си в България делегацията е посетила Пловдив, Сопот и Казанлък.

Последвайте канала на

БТА
1044 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини