Плевнелиев: Наблюдаваме внимателно какво се случва между Турция и Сирия

  • 04 октомври 2012 13:45

  • 719
  • 4
Плевнелиев: Наблюдаваме внимателно какво се случва между Турция и Сирия
© Булфото

Наблюдаваме внимателно ситуацията от двете страни на границата между Турция и Сирия. Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти на военният полигон "Корен" край Хасково.

Изцяло се придържаме към политическата позиция на Съвета на НАТО и считаме, че би следвало проблемът в Сирия да се решава преди всичко по пътя на преговорите и с мирни средства, посочи още президентът. Сигурни сме, че и нашите партньори от Турция няма да нагнетят допълнително напрежението. Никой няма интерес от това, е мнението на държавния глава.

Според него двете страни просто трябва да се въздържат от по-нататъшни провокации. За съжаление това, което наблюдаваме тази сутрин не е оптимистично, но ние вярваме, че е по-скоро една предупредителна акция, отколкото системни действия на турското правителство, коментира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Убедени сме, че в рамките на механизмите на НАТО Турция също ще се придържа към решенията на Алианса, отбеляза още президентът.

На полигона "Корен" държавният глава присъства в Деня за високопоставени гости на командно-щабното учение "Траен мир - 2012". Учението бе наблюдавано още от министъра на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март и от висши военни от Българската армия.

Последвайте канала на

БТА
719 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.10.05 | 00:19

2
веднага те послушаха

2012.10.05 | 03:59

4
Смешник!
007

2012.10.04 | 23:53

1
Господин президент не наблюдавайте а анализирайте и след това оценявайте. Наблюдатели има в ООН.
Плевнелиев - МНОГО СИ ТЪП!

2012.10.05 | 03:58

3
КРЕТЕН-ПЕЗЕВЕНК нищо не може да наблюдава, камо ли да разсъждава - батковците-комсомолци навремето не са му разрешили да мисли ЩОТО БИЛ МНОГО ТЪП!!!! Та сега ли?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини