Петър Димитров от БСП: Бойко го е страх, че властта му свършва

  • 04 октомври 2012 08:22

  • 2177
  • 6
Петър Димитров от БСП: Бойко го е страх, че властта му свършва
©

Референдумът е свързан с изборите и целия ресурс се насочва натам. Това заяви бившият министър на икономиката в кабинета на Сергей Станишев Петър Димитров. Някой се е събудил рано сутрин и е преброил дните до края на властта, какво ще направи със себе си след като приключат кортежите, спрат самолетите и хеликоптерите, каза Димитров.

Няма министър-председател, който е повторил мандата си и отново иска да върне лентата през 2009г., когато той беше в бяла тога, а всички останали бяха в калта, добави бившият икономически министър. Въпросът в подписката е измислен от юристи на БСП, съобщи той и припомни, че над 700 000 българи са сложили подписите си в под въпроса „Подкрепяте ли ядрената енергетика чрез изграждане на ядрена централа на площадката в Белене“. Според Диан Червенкондев от ГЕРБ обаче във формулировката се съдържат два въпроса – дали подкрепят ядрената енергетика и въпроса с АЕЦ „Белене“. Въпросът трябва да е допустим и да касае компетенциите на НС, а не на изпълнителната власт. По отношение на парламентарната комисия, която ще разследва АЕЦ „Белене“ Червенкондев отрече тя да се създава като форма на трибунал и зададе въпрос защо договорът за централата не е подписан.

Имаше подписани две споразумения за АЕЦ „Белене“ през 2006 и 2008 г., отговори Димитров Това е със силата на договор, ако не беше така, нямаше да има арбитраж. Русия искаше инфлацията да се изчислява от руския индекс, който беше с два пъти повече от индекса в България и еврозоната. Така защитихме българския интерес, категоричен е Петър Димитров. Съгласно Закона за обществените поръчки е необходимо да има договор, а не споразумения, отговори Червенкондев.

Всички плащания по проекта са вървели през "Атомстройекспорт" – нито руския президент, министър или от руската компания никой не ми е предлагал комисиони, отсече Петър Димитров. Така той отговори на Иван Костов, който обвини БСП, че са попаднали под корупционен натиск от Москва.

Последвайте канала на

Novini.bg
2177 6

Коментари 6

Добави коментар

2012.10.04 | 23:56

4
Е само за това белене тия от БСП не знаят ли нещо друго,да кажат ако дойдат на власт как ще направят така че пенсиите и заплатите да станат по 1000 лева и да не вдигат данъци и осигуровки.Ама явно там има много големи далаверки за БСП и гледат да не си изпуснат милионите.И да кажат ако започне строежа от каде ще се намерят толкова милиарди.Аман вече от тия БСП всики ден говорят глупости,имам чуството че акко загубят изборите ще се свърши света ами като сте тъпи и крадливи и лъжци така ще е ще губите,с вашата популистка попитика до никаде няма да стигнете.
nnddaaa

2012.10.05 | 18:10

6
Ами няма да ти кажат щото комунист пари не дава а само взима!!А сега пискат за Белене щото някой е взел едни пари и трябва да дава отчет за тях!!Е затуй пискат!!
st

2012.10.04 | 23:56

3
"От човека комунист става,от комуниста човек не" изстрадана народна мъдрост !

2012.10.04 | 16:47

1
Гледах това интервю и това което разбрах е, че НЕК е заложник на АЕЦ Белене като са заложени всички активи на НЕК! Тройната коалиция е подписала споразумение с РУсия, ако НЕК фалира, всички активи отиват в Русия, а в момента знаете колко милиарда дължи НЕК нали? Ето защо БСП драпат за този АЕЦ, искат всичко да отиде в Русия!
Стефан К.

2012.10.04 | 23:55

2
Това е същия този човек (министър на икономиката), който когато почна разследването за далаверите на Мургина (шеф на НАП, той и е пряк началник) каза, че тя е невинна и застава на 100% зад нейната невинност. Впоследствие тя си загуби работата, защото се видяха далаверите й за стотици милиони с точене на ДДС заедно с Христо Ковачки, а тоя мишок не се намери журналист да го пита какво е станало, нали беше твърдо зад нея, че обвиненията са безпочвени, не носи ли отговорност като неин пряк началник. Абе вервайте им на комунягите, нема проблеми, те са надеждни, направиха совите хора не милионери, милиардери...
правила за добрия спинозен

2012.10.05 | 18:10

5
Приемай каквото партията ти каже и като папагал повтаряй каквото те учат. Не държи сметка какво е право и криво, истина и лъжа, лицемерие и безчестие. Съвестта е буржоазен предразсъдък. Дорият комунист требва ДА ЗАБРАВИ, ЧЕ Е ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО.

Добави коментар

Водещи новини