Депутати се оправдават: Доходите ни са чисти като сълза

  • 29 юни 2011 10:45

  • 1765
  • 4
Депутати се оправдават: Доходите ни са чисти като сълза
© Булфото

Преди да вляза в парламента, съм бил съдружник в различни фирми и в момента, в който ги напуснах, имам да получавам определени пари, каза пред журналисти депутатът от ПГ на ГЕРБ Румен Стоилов.

Изявлението му бе по повод изнесените от Сметната палата данъчни декларации на лица, заемащи висши държавни длъжности за миналата година.

„Имам допълнителни средства, които съм давал, като самоучастие в определени фирми, както и по договори. Не искам да коментирам повече, защото това са търговски договори, защото съм от 1 година и 8 месеца в парламента, а съм бизнесмен от 20 години”, коментира депутатът.

Попитан с какви доходи разполага извън депутатската си заплата, Стоилов отговори, че получава минимален доход от наем на един апартамент, както и лихви между 25 и 28 хиляди лева.

„Стремя се да спазвам закона буква по буква”, заяви депутатът. Той увери, че никога не е извършвал консултантски дейности.
„Богатството е много широко понятие”, отбеляза той. Заемите, които той е дал, се изплащат от фирми - юридически лица. „Погледнете страна като САЩ, в която има изискване, че за да се кандидатираш за губернатор на САЩ, трябва да си платил определен минимум от данъци”, каза Стоилов.

По думите му, най-накрая трябва да се спре да се спекулира с богатството и когато човек е направил нещо преди да влезе в политиката, трябва да се прояви уважение към него. „Всичко, което имам, е в резултат от 20-годишен труд на мен и семейството ми. Нещата при мен са 100 % кристално ясни”, подчерта депутатът. Той посочи, че дарява депутатската си заплата на Федерацията по самбо, а останалата част – конкретно на две български – европейски шампиони в спорта.

Народният представител от ПГ на "Атака" Димитър Карбов посочи, че няма конфликт на интереси спрямо доходите му от близо 8000 лева, извън депутатската му заплата. Той е работил миналата година като консултант на местната структура на партията във Варна, по договор.

Последвайте канала на

1765 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
наблюдател

2011.06.29 | 17:28

4
Вие повечето депутати сте само едни лъжци и експлоата-тори спрямо българският народ. Вие с Вашите действия обезлюдихте и съсипахте България.За какви фалшиви консултации ще ми говорите,че повечето от Вас сте неграмотни въпреки че имате купени дипломи за някакво образование.Милиони българи си броят жълтите стотинки и нямат дори пари за хляб,а Вие ще ми декларирате милиони средства спестени от заплати-каква низост и какво бездушие !
НЕЩО НЕ Е НАПИСАНО ИЛИ КАЗАНО ТОЧНО

2011.06.29 | 17:25

3
"Нещата при мен са 100 % кристално ясни”, подчерта депутатът. Той посочи, че дарява депутатската си заплата на Федерацията по самбо, а останалата част – конкретно на две български – европейски шампиони в спорта" НЯКОЙ ОТ ПРОЧЕЛИТЕ ТОВА, РАЗБРА ЛИ КАКВО ИСКА ДА КАЖЕ?
сълзица

2011.06.29 | 17:25

2
Така е бе!Всички в Парламента сте девственици и сълзи.Само че простия българин се отвращава от лакомията ви,далаверите ви и изключителната ви наглост
1

2011.06.29 | 12:41

1
nema terorizam v taq darjava zatova e taka molqvise koito ima lev i vazmojnost abe vzrivete go toq parlament be da se opravi darjavata nai nakraq ili im razdaite po edin nomer napravete edna stena pred parlamenta i koito zgafi s nomer4eto namira go na stenata zastava pod nego i raztrel da eba maikaim da eba

Добави коментар

Водещи новини