Кунева: Доходите ми са прозрачни

Правителството и експерти трябва да кажат дали има опасност за българските банки, допълни тя.

“Потребителите трябва да са убедени, че са защитени. Като комисар работих за това, да вдигнем нивото на защитените влогове с европейска директива. Здравето на банките трябва да се следи и да се затегне дисциплината в тях, за което мисля, че Европа следи”, посочи тя.

Кандидат-президентът бе категорична, че доходите й са абсолютно прозрачни и ако спечели президентските избори, ще ги декларира.

Кунева не скри, че получава възнаграждение като член на борд в банката BNP “Paribas”, но поясни, че би излязла от всички бордове, в които участва, ако бъде избрана за президент.

Тя уточни, че е единствената жена и източноевропеец в борда на френската банка.

Кунева заяви, че не харесва състоянието на икономиката в България и я определи като “демодирана и енергоемка”.

В заключение Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 каза, че все още не може да каже кой е основният й опонент на президентските избори, защото все още няма яснота около всички кандидати.

Коментари

  1. 2013.07.10 | 19:51
    Как така само депутати и разните му висши чиновничета и министри-мишоци-само те имат право на участие в разни бордове на банки и фирми(защото не им стигали заплатите и едва преживявали),а колко много изявени и квалифицирани експерти и специалисти стоят изолирани и без никаква работа и то с престижно образование -без политическа принадлежност.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет