Плевнелиев: Ще открием виновните за атентата в Бургас

  • 26 септември 2012 07:55

  • 1020
  • 0
Плевнелиев: Ще открием виновните за атентата в Бургас
©

"Ще открием виновните за атентата на летището край Бургас", каза пред БТВ президентът на Република България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"България като демократична държава не може да си позволи бързо да взема решения без да има сигурни доказателства. Убеден съм, че ще разполагаме с такива и ще посочим извършителите", заяви той.

"Достойно е поведението на българското правителство, че не го направи", коментира той и поясни, че всички са очаквали от нас да се оправдаем.

"Има сериозни следи, които водят в определени посоки. Аз мисля, че в следващите седмици службите ще достигнат  до истината за това кои са извършителите", заяви Плевнелиев.

Президентът коментира делото в Пазарджик за проповядване на радикален ислям. По думите му, българската съдебна система е независима и това дело не е срещу мюсюлманите в България.

Държавният глава съобщи с гордост, че поне 30 президенти от целия свят са му стиснали ръката за това, че в центъра на София си съжителстват три религии, защото има православна църква, джамия и синагога.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1020 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини