Росен Плевнелиев: Целта ни е да изградим икономика на знанието

  • 20 септември 2012 15:46

  • 444
  • 1
Росен Плевнелиев: Целта ни е да изградим икономика на знанието
©

"България и Европа са си поставили за цел да изграждат икономика на знанието, посочи президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.


"Младите хора са любопитни, но знам колко е трудно да създадете дългосрочната мотивация на един млад човек да опитва да програмира, не да потребява. Програмирането, информационните и комуникационните технологии са в основата на третата индустриална революция, която тепърва се задава. И ако ние можем да ги програмираме и управляваме, ние ще бъдем силните и печелившите в новото раздаване на картите в световната икономика", заяви държавният глава.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното откри новата учебна година на детската академия по програмиране в Софийската математическа гимназия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
444 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.21 | 23:47

1
Да, и вече виждаме първите резултати в това направление - за справка виж "академичните" знания в областта на географията на дипломираното икономическо чудо, известно още като "черната Златка"!!!

Добави коментар

Водещи новини