Латвия ни подкрепи за влизането ни в Шенген

  • 19 септември 2012 15:42

  • 615
  • 0
Латвия ни подкрепи за влизането ни в Шенген
©

"Между България и Латвия има доста прилики. И двете страни минаха през трудни финансови кризи, с цената на много политически усилия дисциплинираха икономическото си управление и днес са пример за финансова дисциплина в ЕС", каза  министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 на съвместна пресконференция днес след среща с латвийския си колега Едгарс Ринкевичс.

Министрите обсъдиха сътрудничеството в рамките на ЕС и подчертаха сходните позиции, които двете страни имат по редица европейски теми. „Въпросът е не само колко средства се отделят, за да могат нашите страни да наваксат в своето развитие, но и ползата, която Кохезионната политика има за всички страни в Европа", каза Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Министър Едгарс Ринкевичс отново подчерта подкрепата на Латвия за присъединяването на България към Шенген. „България е изпълнила всички критерии. Ние винаги сме настоявали страната ни да бъде оценявана на базата на своите постижения", заяви, от своя страна, българският външен министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
615 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини