Политолог: Не е работа на Дянков да казва какви ще са доходите

  • 19 септември 2012 08:15

  • 1496
  • 2
Политолог: Не е работа на Дянков да казва какви ще са доходите
©

На финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи не му е работа да казва какви ще са доходите, а да формира политики, които да позволят това. Смятам, че става въпрос за предизборен ход. По-малко от година преди изборите този ход няма как да бъде приет по друг начин.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Татяна Буруджиева.

И според икономиста Владимир Каролев правителството действа популистки с намерението си да увеличи пенсии и заплати в годината на парламентарните избори. "Не съм сигурен дали това ще помогне на ГЕРБ да спечелят изборите. Отделно от това 10%-но увеличение на пенсиите, които не са повишавани от 4 г., няма да се усети", коментира той. Той посочи, че правителството трябва да формира политики, които да помогнат да имаме развита икономика, а по-високите доходи ще дойдат от там. "Както казва бившият американски президент Роналд Рейгън, най-добрата социална политика е редовното работно място. Правителството ни обаче не работи в тази посока", убеден е Каролев.

Според Буруджиева можем само да гадаем кога ще се случи увеличението на доходите, тъй като управляващите дават разнопосочни сигнали за това.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1496 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ICEMAN

2013.05.15 | 22:48

2
Споко Танче това са ГЕРБ обещания ама накрая Народа гладен и мизерства а ТЕ (той ББ) наядени и господари в собственна държава с безброй марионетки и лакей!
Краси филипов иванов

2012.10.23 | 05:32

1
Таня,сигурен съм че ще си спомниш кой ти пише.Ти си една успяла жена по Бг стандартите!Поздравления!Бъди такава винаги когато ситуацията я изисква и ако случайно или някак си ситуацията се промени ти пак бъди със ситуацията и винаги ще бъдеш една успяла жена и всички ние които те познаваме от по рано също ще бъдем "успели" като теб защото ти не си част от нас,а ние сме част от теб.К

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини