Скандал в ГЕРБ заради поръчки в АЕЦ "Козлодуй"

  • 17 септември 2012 08:58

  • 6084
  • 8
Скандал в ГЕРБ заради поръчки в АЕЦ "Козлодуй"
©

Румен Овчаров има големи интереси в енергетиката. Не мога обаче да кажа, че той е депутатът, който е замесен в побоя над бившия директор на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов. Това заяви пред ТВ 7 настоящият директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов. Преди да поеме ръководството на централата, той беше за кратко зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма, а преди това беше зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

Според Николов три са версиите за побоя над неговия предшественик – едната е за уволнена главна счетоводителка и замесен неин приятел. Втората е интерес на фирми, чиито интереси са нарушени и третата версия за депутат с големи интереси в енергетиката, разкри Николов.

Една парламентарна комисия може да даде отговор дали Румен Овчаров има комерсиални интереси в централата. Като пример той даде проекта за изграждането на ВЕЦ в АЕЦ „Козлодуй“, която за 5 мегавата са изхарчени 22 млн. лв., при положение, че са предвидени едва 11 млн. лв. Тогава министър е Румен Овчаров, припомни Николов. Следващият министър Петър Димитров е отменил изграждането и ВЕЦ-а не е пуснат в експлоатация. Токът в АЕЦ „Козлодуй“ обаче се е продавал на тъмно до 2009 г.

В предаването „Добро утро, България“ бившият депутат от ГЕРБ Николай Коцев отрече да е участвал в поръчки в АЕЦ „Козлодуй“. Моят бизнес е далеч от енергетиката, каза Коцев и мистериозно допълни – крушка без опашка няма. Аз съм човекът, който подаде информация до Трайчо Трайков срещу Александър Николов. Той е арогантен човек, който отстоява собствените си интереси, отколкото интересите на АЕЦ „Козлодуй“. По времето на първия управител на ГЕРБ се случи авария в централата. Въпреки че е в тримесечен болничен, Николов се появява в Русия, където да договаря цената на ремонта и доставка на т.нар. чохли.

Александър Николов участва във фирма ИКАР, чиито първи букви са част от имената на бивши директори на АЕЦ „Козлодуй“. Тази фирма е създадена от хора на Румен Овчаров, разкри Коцев. Валентин Николов обаче отрече да е сключен договор с тази фирма. Чувал съм за нея, но откакто аз съм директор няма нито един контракт с Икар, каза Николов.

Николай Коцев стигна още по-далеч, като каза, че енергетици са му споделили, че няма дейност в АЕЦ „Козлодуй“, която не е извършена под давлението на Румен Овчаров. Не му завиждам на Валентин Николов, защото Коза Ностра пасти трябва да яде пред връзките в централата и заинтересованите кръгове, категоричен е Коцев.

Последвайте канала на

Novini.bg
6084 8

Коментари 8

Добави коментар

2012.09.20 | 15:17

7
Тези червени мафиоти, така са се окопали, че не ми е ясно как България ще се отърве от тях!? А това е още по трудно, защото е пълно с тъпи червени идиоти, които след като прочетат за Румен Овч. започват да квичат. Не мога да си представя с какви очи гледат деца и внуци тези прости червени помияри?

2012.09.18 | 09:49

5
лесно бе,доказваш далаверите им,извземаш им цялото имущество и финансов капитал и ги пъхаш в затвора за бая годинки напред!

2012.09.20 | 15:17

8
Само в АЕЦ "Козлудуй" ли е намеса червената мафия, в пристанище Бургас, червените мафиоти заграбиха дейноста по транспорта за следващите 35 години на концесия! Къде е демокрацията и как честните хора ще се борят срещу мафията!

2012.09.18 | 09:49

6
Това се получава в България, защото има едни тъпи и прости и най-вече много некадърни ''честни комунисти'' които очакват да вземат властта и да ги назначат като дребни чиновници. А тези олигарси са най наглите капиталисти в света. Не мога да разбера тази червена паплач как се бори с богатите? ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРИ!!!!!!!!!!!!!!!
Съд за червените мафиоти

2012.09.17 | 20:18

1
Правят се на ощипани и лаят , за да отместят внимание. Ми то само овч. ли е
Робин Худ

2012.09.18 | 09:49

4
А този Валентин Николов каква ХИЕНА Е ..там където е текло пак ще тече но за ГЕРБ ...а народеца да го д...ха!!!
dido

2012.09.18 | 09:49

3
да ама нали знаете вица за циганите, дето си обясняват за демокрацията и дискриминацията, та тук е същото. като ги пипнеш и ще реват че са дискриминирани

2012.09.18 | 09:49

2
Разследвайте бсп мафията, та те отдавна са си там и преди 89

Добави коментар

Водещи новини