ВиК, уличната мрежа и транспортната свързаност са сред актуалните проблеми на Панчарево

  • 21 октомври 2024 14:05

  • 285
  • 0
ВиК, уличната мрежа и транспортната свързаност са сред актуалните проблеми на Панчарево
© Novini.bg/ Canva

От началото на следващата седмица в столичния район започва кампания за премахване на ненужните кабели по улици и сгради и дейности за подобряване на електрозахранването. Това съобщи пред БНР-Радио София кметът на Панчарево Евгения Алексиева 

Тя припомни, че това е районът в София с най-голямата територия – има вилни зони и 10 села. Водоснабдяването е основна актуална тема. Скоро е имало среща на местното ръководство с представители на „Софийска вода“.

"Ще продължи работата по връзката с Рилския водопровод на Кокаляне, Панчарево, Бистрица. За с. Лозен има огромен проблем с водоснабдяването, догодина ще положим  всички усилия там. Има какво да се желае във всичките села в района и очакваме възможно по-големи инвестиции", отбеляза Алексиева.

Пешеходният мост над река Искър между базата на ЦСКА и т.нар. местност „Плажа“ е в много лошо състояние.

8,5 млн. лева са необходими за първия етап за почистването на езерото в Панчарево

"Търсим съдействие за финансиране и спешен авариен ремонт за да се ползва този мост", каза районният кмет.

По думите ѝ, транспортната мрежа трябва да се поддържа със синхронизиране на работата на Столичната община и АПИ. Например през Самоковско шосе минава целият интензивен поток за Самоков и Боровец. Асфалтират се участъците, които са най-зле.

Според Алексиева трябва да се оптимизира транспортната свързаност между селата в района. В момента често се случва да има закъснения на автобусите межда селищата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
285 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини