Премиерът Главчев: Всички институции полагаме усилия да освободим българските моряци

  • 16 октомври 2024 15:49

  • 554
  • 2
©

Всички институции в България правим всичко възможно, за да освободим българските моряци, но ситуацията е изключително специфична и деликатна. Това заяви служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в пред журналисти. 

Министър-председателят участва в Срещата на върха между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в заседание на Европейския съвет. "На срещата акцентът не само за България, но и като цяло, е повишаване на сигурността и повишаване на отношенията, което да доведе до задълбочаване на икономическите и търговските развития, но най-вече деескалация на напрежението в Близкия изток", добави още той. 

По думите му форумът не е подходящ да се постави въпросът за българските заложници. 

Последните два доклада на Европейската централна банка бяха юни месец, припомни Главчев на въпрос, свързан с влизането ни в еврозоната. "В момента, в който бъде изпълнен четвъртият критерий – ценовата стабилност, ще бъдат поискани извънредни доклади. Надяваме се до края на годината да покрием и този критерий", посочи Главчев. 

Премиерът Главчев ще участва в Срещата на върха между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в заседание на Европейския съвет

На въпрос дали страната ни ще получи второ плащане по ПВУ, Главчев отговори: "Трябва да бъдат променени решения на Народното събрание. Ако позволят народните представители можем да пристъпим към реални действия. 

Премиерът коментира и акциите, свързани с купуване на гласове. "МВР реагира на всеки сигнал. Тези действия ще продължат до приключване на изборния ден", увери Главчев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
554 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СМЪРтз а ПОЛУСИОНЕРСКИТЕ Ку РШи

2024.10.16 | 17:49

1
ововововоов вовово ххахахаххахаха ХоРАААААА... го ве дооо сха те УБИААА.... кълна се в мЪРТВАТАТ ти БАБА И АМиКА сха те уБИААА но 1 ешнусите.. ОВОВООВОВОВВВооововововоОВОВОВ.. АХАХААА.. СЛАВА УКРАИНЕ
????!!!

2024.10.16 | 18:22

2
А бе, този, няма ли да ОБЯСНИ най-после за "Сребреница"?!

Добави коментар

Водещи новини