Борисов: Действията на "Атомстройекспорт" са грешка (обновена)

  • 13 септември 2012 11:45

  • 1216
  • 4
Борисов: Действията на "Атомстройекспорт" са грешка (обновена)
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира пред журналисти темата с иска срещу България на руската компания "Атомстройекспорт" на стойност 1 милиард евро.

"Русия и България са приятели от векове. Ние сме православни държави - историята ни е такава", каза министър-председателят.

"Искрено се надявам, че президентът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 не знае за действията на "Атомстройекспорт". Защото, ако знае, никак няма да му бъде приятна срещата на 9 ноември в България. Тогава трябва да подпишем за "Южен поток", каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Премиерът коментира, че е изненадан от действията на "Атомстройекспорт" и ги определи като грешка.

"Защо сгрешиха – защото сега ние ще направим всичко възможно и ще обявим за нищожен договора по предишната централа. Приятелството и дружбата с Русия са от векове за векове и така ще бъде, защото ние стриктно изпълняваме поетите ангажименти по "Южен поток" и съответно писмено сме заявили, че ще си платим оставащото за Седми реактор и ще си го вземем", заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г

Последвайте канала на

Десислава Станева
1216 4

Коментари 4

Добави коментар
VoB

2012.09.15 | 18:02

3
А на наште лумпени къде им бяха главите, когато решиха да спрат енергийните проекти на Русия? В замяна на каво? И каква реакция са очаквали от Путин след като сложиха прът в дългосрочните геополитически и икономически интереси на една от най-могъщите държави?? Ако ГЕРБ са се надява ли на щедри порции черен хайвер, обило поляти с водка в компанията на изкусителни рускини, то е време да се събудят от тази полюция или да си припомнят че , Щатите си спретнаха наколко войнички в името на петролните си интереси. Не, че Русия трябва да ни обяви война, но (метафорично казано) само идиот не би очаквал шамар след като е ритнал по-голям батко в топките. Както казват англичаните “Англия няма приятели, Англия има интереси“. И точно тук идва най-важния въпрос –Какво спечели България за тази си политика ? Нима някой вярва, че САЩ ще ни компенсира разликите в цените на газта, или ще плати 1млрд неустойки на Русия вместо нас? (ако има такъв да си смени хапчетата) Тогава, какво друго могат да ни предложат Американците? Тъпото е, че единственото което ще получим е едно потупване по рамото от посланикът на САЩ, задължения за 1млрд към Русия и доста по-солена сметка за тока. Изглежда, полза от тази политика на България имат само няколко видни Гербери с набъбнали банкови сметки и обещания ЦРУ да не им вади досието! А народът си е „привикнал окови да влачи“.

2012.09.14 | 19:07

1
Прочетох ти много внимателно коментара. За всичко си прав. Не разбрах само, от къде някои ще плащат на хора от ГЕРБ затова че не са изпълнили договор. Нали всичко е подписано 2006г? От 32г. живея далеко от България- която много обичам, и много неща не са ми ясни
8

2012.09.15 | 18:03

4
Да, така е, православни християни сме! А можеш ли да обясниш, защо вече 20 години празнуваме колеадата като американски католици?

2012.09.15 | 18:02

2
Някой знае ли колко все пак би струвала Белене? Едни казват 2 млрд, други 12 млрд. Даейте да изясним този въпрос. Колко? Ако е до 2, 3, 4 ОК строим. Ако е 10, 12 просто нема как. Ако някой знае, да каже, ама да се аргументира. Аз на мястото на Бойко ще набия тези, които движат въпроса. След кото аргументът е високата цена, трябва ясно да се каже колко е висока и защо. Ама така да се каже, че да няма възражения. Тези от БСПто казват че е много по-малко, ама и те не казват защо. Не вярвам да не знаят, значи нещо крият. Дайте да лъсне ясно тая работа иначе само си лаем по форумите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини