Радев: България и Оман могат да играят съществена роля в цифровата свързаност между Европа, Азия и Близкия изток

  • 25 септември 2024 08:47

  • 186
  • 2
Радев: България и Оман могат да играят съществена роля в цифровата свързаност между Европа, Азия и Близкия изток
© Bulfoto

Дигитализацията открива нови измерения в икономиката и България и Оман могат да играят съществена роля в цифровата свързаност и гарантиране на нейната сигурност между Европа, Азия и Близкия Изток. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща в Ню Йорк с външния министър на Оман Сайид Бадр Бин Хамад Ал-Бусайиди в рамките на участието си в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Държавният глава подчерта възможността Оман да инвестира в развитието на дигиталната инфраструктура в България. Президентът открои огромния потенциал за развитие на двустранното сътрудничество между България и Оман в редица перспективни области като високите технологии, изграждането на големи центрове за данни и енергетиката, за което съществено допринасят разменените визити на министрите на енергетиката на двете държави. Потенциалът на партньорството в икономиката, културата и спорта, също бяха откроени по време на срещата.

Румен Радев: Охраняването на външните граници на ЕС е ангажимент на всички страни членки на блока, а не само на страната, разположена на границата

Президентът Радев благодари за подкрепата, която Оман оказва в преговорите за освобождаване на капитана и помощник-капитана на кораба "Галакси Лийдър", взети за заложници край бреговете на Йемен.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
186 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.25 | 10:51

2
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.25 | 09:03

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини