Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на ООН в Ню Йорк

  • 24 септември 2024 06:37

  • 461
  • 6
Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на ООН в Ню Йорк
© Bulphoto

В Ню Йарк започва участието на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Днес заедно с държавните и правителствени ръководители на 192 държави членки на организацията, той ще участва в откриването на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, чиято тема тази година е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения“.

Румен Радев: Отстояването на българските национални интереси е пътят за достойното развитие на България

В Ню Йорк българският държавен глава ще участва също така в срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, която се провежда под патронажа на президента САЩ Джо Байдън.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще направи изказване по време на Общия дебат на 79-ата сесия на 25 септември. Той ще участва в отбелязването на 20-ата годишнина от Истанбулската инициатива на сътрудничество – партньорски формат на високо равнище между НАТО и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, договорен през 2004 г. на Срещата на върха на НАТО в Истанбул. По-късно през деня ще се състои прием, даван от президента на САЩ Джо Байдън и неговата съпруга д-р Джил Байдън в чест на държавните и правителствени ръководители и техните съпруги по случай сесията на ООН.

На 26 септември Радев ще се срещне с представители на водещи американски компании, организирана от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация. По време на работната си визита в Ню Йорк президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще проведе срещи с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, както и с държавни и правителствени ръководители и представители на правителствата на различни държави и на международни организации.

В делегацията, водена от българския президент, са служебният министър на външните работи Иван Кондов и служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров. В рамките на посещението си в САЩ Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
461 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
георги

2024.09.24 | 06:46

1
ОТ КАКВО РАЗБИРА ТОЯ ШАПКАР ЧЕ ХОДИ ТАМ КЪДЕТО НЕ ГО ИСКА НИКОЙ!?ДА ХОДИ ПРИ ПУТИН В МОСКВА !!!
Bai hui

2024.09.24 | 06:48

2
Prizovavam rumen r@dev da Bude ybit tam

2024.09.24 | 07:03

3
БГ Турците ще гласуват за ДОГАН, а ПОМАЦИТЕ ще гласуват за БГ ЕНИЧАРИТЕ НОВО НАЧАЛО на ПЕЕВСКИ ЕНИЧАРЯ. ЦИГАНИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ за ГЕРБ на ВИНЕТУ, а ВЛАСИТЕ, КАТОЛИЦИТЕ и ЕВРЕИТЕ за ПП-ДБ. Заблудените ще гласуват за БСП, те вече намаляват прогресивно, защото постепенно излизат от ЗАБЛУДАТА, БСП е МАЙКА и СЪЗДАТЕЛ на ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ПАРТИИ в БЪЛГАРИЯ. БСП НЕ Е БКП! БСП НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, а ЗАПАДНА СОЦИАЛНА ПАРТИЯ, анолог на ЗАПАДНО ГЕРМАНСКАТА СПД на ШОЛЦ. БСП ни ПРЕДАДЕ на САЩ, ЕС и ИЗРАЕЛ! ДПС и БСП са подвеждащи абревиатури, първата никакви права и свободи не защитава, а втората НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА, а е СОЦИАЛ - КАПИТАЛИСТИЧЕСКА. ГЕРБ и ПП-ДБ са точни в абревиатурите, първата ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БГ, ДА ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ЕВРЕИ ПО ПРОИЗХОД, втората ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОМЯНАТА от 1989г. Продължават пътя към ЕВРЕИЗИРАНЕ на БГ и налагане на фалшива ДЕМОКРАЦИЯ - КАПИТАЛ ФАШИЗЪМ и ГЕНОЦИД ЦИОНИЗЪМ!

2024.09.24 | 08:07

4
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
ами

2024.09.24 | 09:18

5
не ми се мисли кви ше ги ръси

2024.09.24 | 10:23

6
Какви че ги дроби там тойо цървул?

Добави коментар

Водещи новини