Главчев: Необходими са всеобщи усилия за гарантиране на сигурно дигитално пространство

  • 23 септември 2024 18:51

  • 532
  • 9
Главчев: Необходими са всеобщи усилия за гарантиране на сигурно дигитално пространство
© Булфото

Правителствата, бизнесът, академичните среди и гражданското общество трябва да работят заедно, така че цифровите технологии да допринасят максимално за насърчаване на устойчивото развитие, за гарантиране на сигурно дигитално пространство за всички и за премахване на цифровото разделение. Това заяви министър-председателят Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в в Ню Йорк в рамките на интерактивния диалог "Към общо дигитално бъдеще", съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Главчев посочи, че Механизмът на ЕС за свързване на Европа (CEF2) е пример как съвместните усилия могат да усъвършенстват критичната цифрова инфраструктура. Наред с това инициативата за 5G коридор България-Гърция-Сърбия демонстрира как подобни партньорства могат да подобрят свързаността и да се преодолеят цифровите различия. Главчев акцентира също върху действащия в България Институт по компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет, в сътрудничество с швейцарски университети. Това допълнително подчертава нашия ангажимент към технологичните иновации и привлича топ таланти в областта на изкуствения интелект, добави премиерът.

Главчев на срещата на върха в Ню Йорк: България подкрепя реформата на ООН

Българският министър-председател специално обърна внимание на темите за киберсигурността, цифровата грамотност и защитата на личните данни. Изключително важно е да защитим всички хора, особено децата, от заплахите в онлайн среда, изтъкна Главчев. Премиерът Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в заяви още, че разширяването на цифровата инфраструктура, особено в слабо развити райони, е от съществено значение за равния достъп до дигиталната икономика, включително до образование, здравеопазване и икономически възможности.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
532 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.09.24 | 07:04

9
БГ Турците ще гласуват за ДОГАН, а ПОМАЦИТЕ ще гласуват за БГ ЕНИЧАРИТЕ НОВО НАЧАЛО на ПЕЕВСКИ ЕНИЧАРЯ. ЦИГАНИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ за ГЕРБ на ВИНЕТУ, а ВЛАСИТЕ, КАТОЛИЦИТЕ и ЕВРЕИТЕ за ПП-ДБ. Заблудените ще гласуват за БСП, те вече намаляват прогресивно, защото постепенно излизат от ЗАБЛУДАТА, БСП е МАЙКА и СЪЗДАТЕЛ на ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ПАРТИИ в БЪЛГАРИЯ. БСП НЕ Е БКП! БСП НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, а ЗАПАДНА СОЦИАЛНА ПАРТИЯ, анолог на ЗАПАДНО ГЕРМАНСКАТА СПД на ШОЛЦ. БСП ни ПРЕДАДЕ на САЩ, ЕС и ИЗРАЕЛ! ДПС и БСП са подвеждащи абревиатури, първата никакви права и свободи не защитава, а втората НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА, а е СОЦИАЛ - КАПИТАЛИСТИЧЕСКА. ГЕРБ и ПП-ДБ са точни в абревиатурите, първата ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БГ, ДА ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ЕВРЕИ ПО ПРОИЗХОД, втората ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОМЯНАТА от 1989г. Продължават пътя към ЕВРЕИЗИРАНЕ на БГ и налагане на фалшива ДЕМОКРАЦИЯ - КАПИТАЛ ФАШИЗЪМ и ГЕНОЦИД ЦИОНИЗЪМ!
Анонимен

2024.09.24 | 06:19

8
Козар
⚡Важно съобщение⚡

2024.09.24 | 05:27

7
Рашистката педерация вече приема за ⚡⚡постоянно жителство⚡⚡ всички, които не харесват "западните либерални ценности". Копейки, възползвайте се от предложението и заминавайте за Мацква. От мацква ще можете да идете в "БРИКС", свободно да плюете по целия цивилизован свят и да общувате с талибани, кадировци, представители на хамас и хезбула и всякакви други тарамбуки. Предложението важи и за пребоядисани комундрели и други меки китки.

2024.09.23 | 20:00

2
"Киберсигурност" я пак ?Цялата база данни на МВР и НАП може да се закупи от интернет.

2024.09.24 | 00:15

6
И здравните досиета
⚡Важно съобщение ⚡

2024.09.23 | 23:48

5
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО Е ЯЛ РЯЗАНИЯ УЙ НА АХМЕД МУСА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. СЕГА СЕ ПРАВИ НА МЪЖ В САЙТА. ЖАЛЪК ЛАЙНЯР !⚡⚡

2024.09.23 | 21:27

4
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
Krustu,

2024.09.23 | 20:41

3
Ко речи, ко? Аве де са набута и ти главанавчев!
????!!!

2024.09.23 | 19:41

1
А, ОБЯСНИ ли той ТАМ, за СЛУЧИЯ "Сребреница"?!

Добави коментар

Водещи новини