Главчев: Ресорът на Захариева е изключително актуален и перспективен

  • 18 септември 2024 11:16

  • 588
  • 6
© Булфото

Миналата седмица изпратихме потвърждение за кандидатурата ни за еврокомисар. Г-жа Захариева вече е утвърдена. Ресорът, който ѝ е отреден, е доста перспективен – стартъпи, изследвания, иновации - изключително актуален ресор и в Европейския съюз, и в България. Това каза в служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в в началото на днешното заседание на правителството.

Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното и в този смисъл мисля, че г-жа Захариева ще докаже и този път възможностите си. Нека ѝ пожелаем успех при изслушването ѝ пред Европейския парламент, заяви Главчев.

В тази връзка днес имаме и доста тематично продължение но този ресор. Ще приемем отпускането на 7 млн. лева за Министерството на образованието и науката по програми, 6 млн. лева от които са по една програма - "Национална, съвременна, сигурна и достъпна образователна среда". Ще бъдат оборудвани класни стаи в 382 населени места, което ще спомогне за повишаване на готовността на учениците и по-бързото им навлизане във всички отрасли, в които ще бъдат след завършване на училище, съобщи министър-председателят.

Захариева: България получи един от ресорите на бъдещето

Той припомни, че миналата седмица служебното правителство е изпратило писмо до Централната избирателна комисия, в което е направило своите предложения във връзка с организацията на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

В продължение на това действие шестима от членовете на правителството, които имат касателство с изборния процес, бяха в ЦИК. Там проведоха ползотворни разговори, засвидетелствахме своето уважение към тях и желание за подобряване на изборния процес. Основният орган, който провежда изборите, е ЦИК. Разбира се, и органите на изпълнителната власт имат своята сериозна роля по материално-техническо и логистично осигуряване, и ние засвидетелствахме своето желание и осъзнаване, че и този път трябва да изпълним добре своята роля, както я изпълнихме на предишните избори, че и още по-добре, посочи Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

В петък в Министерството на електронното управление ще има удостоверяване на машините за гласуване. По традиция то ще бъде публично и прозрачно, добави той.

Премиерът коментира и водното бедствие в Европа, като заяви, че е проведен дебат за превантивни действия.

Решихме да изпратим писма на областните управители, които да се свържат с кметовете по места и да се провери каква е готовността за посрещане на такива бедствия в страната ни. Каквото има нужда, ще бъде направено. Към момента европейският циклон подминава България, но не можем да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета, затова вършим това, което трябва, подчерта Главчев.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
588 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
София

2024.09.18 | 12:59

6
мафия
ХЕлена Пеевска

2024.09.18 | 12:30

5
Тиквар, за нея... определено, ама до там, търмък герберастки!
????!!!

2024.09.18 | 12:16

4
Другарю Главчев, наистина ли ресорът на Захариева е, "НЕ ПИПАЙ, НИЩО"?!
циганина пеевски

2024.09.18 | 11:36

3
сопол върви на майка си в п утката
ne

2024.09.18 | 11:26

2
da bre grobarski bokluk perespektiven e kolkoto si perespektiven ti bokluk
ШИБАМ КУPBATA БОЙКО БОРИСОВ

2024.09.18 | 11:21

1
ТРЯБВАШЕ ДА И ДАДАТ РЕСОР ПРОДАЖБА НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАСПОРТИ. ТАМ ЩЕШЕ ДА СЕ СПРАВИ.

Добави коментар

Водещи новини