Георги Киряков: Новият ресор е като старите - възможно най-безобиден

  • 17 септември 2024 14:42

  • 701
  • 2
Георги Киряков: Новият ресор е като старите - възможно най-безобиден
© Булфото

Един от огромните проблеми в партиите в момента е, че не подменят елитите си. Това заяви пред БНР политологът Георги Киряков.

"Не подменят политиките, които представляват отделните електорати. Това трябва да бъде решено възможно най-скоро. Затова хората абсолютно правилно смятат, че с тези избори политическата криза няма да бъде решена. 

Поне от 20 години в партиите вилнее вирусът на нежеланието на вече достигналите някакво политическо развитие да отстъпят, да се откажат от депутатстването, от тези игри, които разиграват. Последните две години просто са еманация на натрупалото се политическо напрежение". 

Политологът отбеляза, че влиянието на социалните медии в политическия живот през последните 5-6 години е огромно. 

"Вече я няма цедката, която медиите преди налагаха върху публичния дискурс, върху пряката връзка на политици с избиратели. Медиите имаха някаква форма на редактиране на информацията. Сега всичко влиза директно  в съзнанието на хората през социалните медии. Въпрос на избор за всеки един от участващите в този информационен поток е да прецени дали информацията, която възприема, е вярна. Това довежда до възможността всякакви групи по интереси да създават обществено мнение, което да е срещу демокрацията. Виждаме, че такъв тип пропаганда се използва от едни държави в други, за да обръщат общественото мнение до степен, в която има масово недоверие към изборния процес и към честността на изборите". 

Скептичен съм към възможността политиците да пуснат в изборната кампания послания, които да са близки до хората, посочи Киряков. 

"Отново ще занимават избирателите с това кой с кого може да управлява, кой е виновен за събития от миналото. Това ще лиши гласоподавателите от реален избор на политики". 

Той коментира ресора, който беше поверен на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в ЕК - "Стартъпи, изследвания и иновации".

Урсула фон дер Лайен представи новата ЕК. Вижте кой ресор поема Екатерина Захариева

"Новият ресор е като старите - възможно най-безобиден, за да няма излишни тревоги от страна на ръководството на ЕК за това какви политики се прокарват през съответния ресор от българския еврокомисар. Последният значим ресор беше на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование". 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
701 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вал

2024.09.17 | 15:37

2
И двадесет евро комисари да имаме, е все едно. Всички играят по свирката на ЕС.

2024.09.17 | 15:13

1
Хора ако имате заседнала работа, тогава е важно да прочетете----> come.ac/HEMOFERO

Добави коментар

Водещи новини