Министър Иванов: Подадени са 319 471 заявления за отпускане на целева помощ за отопление

  • 13 септември 2024 13:54

  • 213
  • 2
Министър Иванов: Подадени са 319 471 заявления за отпускане на целева помощ за отопление
© Булфото

За отоплителния сезон 2024-2025 г. към 11 септември са подадени 319 471 заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление. Това съобщи по време на днешния парламентарен контрол служебният министър на труда и социалната политика Ивайло ИвановИвайло ИвановИвайло Иванов е назначен за министър на труда и социалната политика в служебния кабинет с. Издадените заповеди за отказ са 10,5%, като 53% са са заради наличието на по-висок доход от нормативно определения за получаване на помощта спрямо условията, обясни той.

Министърът каза, че целевата помощ за отопление се отпуска с цел да се създаде сигурност на хората, които попадат в обхвата на мярката, за покриване на разходите за отопление.

НА ЖИВО: Главчев няма да уволнява областни управители: Всички изпълняват своите задължения

На депутатски въпрос относно проекта „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“ Ивайло ИвановИвайло ИвановИвайло Иванов е назначен за министър на труда и социалната политика в служебния кабинет с обясни, че има предприети стъпки за преодоляване на риска от неизпълнение на министерството с удължаване на срока за изпълнение на проекта с още една година. С оглед на това, че преговорите с представители на Европейската комисия са на финален етап, вярвам, че е игнориран потенциален риск от загуба на договорените публични средства, каза той.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
213 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.13 | 15:24

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

2024.09.13 | 14:26

1
А кога ще се раздават тези помощи, или ще ги раздадете след нова година. А до тогава ще се топлим под юрганите.

Добави коментар

Водещи новини