Костадин Филипов за посещението на Силяновска: Явно се опитва да играе ролята на "доброто ченге", а Мицкоски е лошото

  • 12 септември 2024 20:55

  • 536
  • 4
Костадин Филипов за посещението на Силяновска: Явно се опитва да играе ролята на "доброто ченге", а Мицкоски е лошото
© Фейсбук

Може би Гордана Силяновска-Давкова се опитва да играе ролята на доброто "ченге", а Християн Мицкоски е лошото, позната схема от дипломацията, която не винаги носи резултат.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1313

Така коментира пред БНР журналистът Костадин Филипов предстоящото идване в София на президентката на Република Северна Македония. По думите му не е изненадващо посещението на Давкова на представлението на Македонската опера в София. "Още през май на фестивала Майски оперни вечери в Скопие тя посети "Валкюра" на Софийската опера. Тогава тя каза, че това е израз на желанието ѝ като държавен глава за развиването на културната дипломация, която според нея дава много по-добри резултати от традиционната дипломация. Още тогава тя беше заявила, че ще направи възможното, за да присъства на гостуването на Операта на РСМ в България", добави той. 

Президентът Радев ще се срещне с президента на РСМ Гордана Силяновска

Филипов подчерта, че цялото посещение на Гордана Силяновска-Давкова е организирано от Посолството на РСМ в София и няма официален характер. "В делегацията ѝ ще бъдат министрите на културата и на външните работи на РСМ, за да може евентуално да се осъществи някакъв пряк контакт между новото македонско правителство и служебното правителство на България", каза той.

Костадин Филипов коментира още, че смяната на петима от членове на съвместната комисия за история и образование е "пример за провокационно отношение на новите македонски власти и лично на премиера Християн Мицкоски към България. Създава се потенциал за провокация в работата на тази комисия", категоричен бе Филипов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
536 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Martin Nikolaev

2024.09.12 | 21:20

1
Екстрадирайте тая македонска циганка.

2024.09.12 | 21:26

2
E та вие арестанти ли сте, та ченгета ви играят? Бах-ти затритите дипломати имаме.

2024.09.12 | 21:28

3
НАТО да ни разреши да ползваме Ф16 за удари дълбоко в територията на РСМ.

2024.09.12 | 21:30

4
САЩ да ни върнат Македония и Западните покрайнини.

Добави коментар

Водещи новини