Христо Панчугов: Битката в ДПС няма да приключи нито с решението на ВАС, нито с това на ЦИК

  • 10 септември 2024 08:33

  • 1586
  • 2
Христо Панчугов: Битката в ДПС няма да приключи нито с решението на ВАС, нито с това на ЦИК
© бТВ

"За добро или за лошо изборите катализираха процеси в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, които със сигурност ще оставят партията в много по-лошо състояние, отколкото сме свикнали да я виждаме".

Това заяви пред БНР политологът Христо Панчугов.

"Очевидно заради този катализатор съдът ще се принуди много по-рано, иначе вероятно би отнело много повече време, да се произнесе по това дали решението за изключване на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е легитимно спрямо устава на партията и в крайна сметка кой представлява истински ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Дали това ще се случи навреме, за да видим регистрация на партията ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с на тези избори, към този момент като че ли няма достатъчно данни, за да можем да кажем".

Според него битката няма да приключи нито с решението на ВАС, нито с решението за отхвърляне или регистрация на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от страна на ЦИК. Той не е сигурен дали решението на ВАС би излязло преди изтичането на крайния срок за регистрация. В крайна сметка ще видим една процедурна схватка между двамата представляващи към този момент, прогнозира той.

По думите му обаче тази битка е символна най-вече заради едната от двете страни:

"Освен че е важно на Доган да покаже, че би могъл да се справи с подобна ситуация и да запази при себе си етикета, името, марката ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. За другата страна това е доста по-наложително, тъй като без името ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в оставащия месец много силно бих се изненадал, че която и да е коалиция с какъвто и да е финансов и организационен ресурс около Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на би могла да получи политическо представителство, което да е смислено, да има влияние и да успее да съхрани лидера си Пеевски, която е финалната цел. Отсрещната страна е в доста по-лесна ситуация – тя няма толкова нужда от етикета ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, има нужда от плакат, на който има лика на Доган".

ВАС гледа две дела по жалби на ДПС срещу решения на ЦИК

В предаването "Преди всички" политологът изказа мнение, че тази ситуация е опит да се разгради модела "Пеевски". Той напомни, че това е започнало още през 2014 г. 10 години по-късно продължаваме да не можем да излезем от подобни институционални отношения и в крайна сметка да разградим този модел като общество и политическа система, отбеляза Панчугов.

Според него най-важният въпрос е да се стигне до причините за конфликта, който в момента наблюдаваме. Той не смята, че те са политически или свързани с въпроси на представителството, а корпоративни. Ние наблюдаваме разделянето на едни корпоративни активи, обясни политологът.

Христо Панчугов коментира и казуса с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Според него ЦИК няма основания да приеме регистрацията на партията с пълномощно, което е издадено от човек, който не представлява партията.

Дали ще успее новият председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да регистрира коалиция с участието на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е вътре – предстои да видим, каза той и предположи, че ще успее. "Много изненади ни се струпаха тези дни, така че не предпоставям нищо категорично".

По думите му по-важният разговор, свързан с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, е електорален. Той не е оптимист за по-добър изборен резултат на новото ляво обединение. А за него Панчугов каза: "Това не обединява избиратели, не разширява подкрепа. То разширява хората, които влизат в листите".

"Опасявам се, че Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и самото БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е направи всичко възможно да ограничи своята подкрепа до една специфична група избиратели в България. Съмнявам се, че това подлежи на разширяване. Колкото и голяма коалиция да виждаме около БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е , тя е много далеч от това да създаде усещането, че се случва нещо ново, силно, модерно, ляво".

По думите му до изборите БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не може да отгледа нов разказ, който да изглежда по-автентичен и в някаква степен по-модерен. В този смисъл сближаването или не с президента към този момент не носи нищо на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, смята политологът.

Според него обаче след тези избори ще се направи всички възможно, за да се състави правителство и да се запази някаква относителна стабилност.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1586 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.10 | 09:18

1
НАПРОТИВ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ. ПЕЕВСКИ Е ИЗГОНЕН. БОРИСОВ СЪЩО.

2024.09.10 | 09:52

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини