Доц. Петър Чолаков за имунитета на Пеевски: Престрелката е между него и Цветан Василев

  • 05 септември 2024 18:00

  • 2103
  • 5
Доц. Петър Чолаков за имунитета на Пеевски: Престрелката е между него и Цветан Василев
© Nova News

Драмата в ДПС е на върха на тази политическа сила. Който и да надделее от двамата: Доган или Пеевски, и каквото и решение да се вземе, няма да е знак за демократизация на Движението за права и свободи. Това каза в интервю за „Денят на живо“ политологът доц. Петър Чолаков.

„Има борба на его – голямото его на Доган и огромното его на Делян Пеевски. От това демокрацията няма да спечели. ЦИК може да се намеси или не. Проблемите в ДПС са в непрозрачността Койо и да надделее, моделът на корпорацията ДПС остава, а неин архитект е Ахмед Доган“, добави той.

Според него Доган трябва ясно да поеме отговорност за „феномена Пеевски“, дори и да рискува да посипе главата си с пепел.

Румен Йончев: "Евроатлантическото" ДПС се представлява от "Възраждане"

„Ако Доган започне да говори много по-активно и влезе в светлината на прожекторите, това ще рефлектира върху процесите в партийната и политическата система като цяло“, каза още политологът.

Доц. Чолаков оприличи почетния председател на ДПС на стар автомобил на последните километри от пътя си. „Не мисля, че има особено желание да се занимава с това, затова се и оттегли и от активната политика, това беше смисълът от инсталирането на Делян Пеевски. Проблемът е, че Пеевски се оказа заложник на своя прекалено голям политически апетит. Пеевски реши, че след като се е добрал до тарторското място, трябва да изконсумира каквото може. Това Доган нямаше как да го позволи“, обясни той.

Пеевски внесе законопроект, с който ще спира продължаващото разграбване на КТБ. Вижте каква е позици

Доц. Чолаков коментира и въпроса за имунитета на Пеевски. "Заради отношенията му с Цветан Василев, това е престрелка между тези две фигури. Пеевски е много спорна фигура в българската политика. Дали трябва да се стигне до сваляне на имунитета, трябва да решат народните представители", коментира политологът. 

Велислав Величков: Ще видим дали ВСС също става заложник на вътрешнопартийната битка в ДПС

Той не вижда защо трябва да се бърза с избора на нов главен прокурор. „Изглежда прибързано решение, като припиране с цел да се изпълняват политически поръчки. С това впечатление оставаме“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2103 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.09.05 | 18:05

1
Ква престрелка,като всички са в кюпа КТБ?
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.05 | 18:15

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
Жорката

2024.09.05 | 18:37

3
Да, да дойде Путин, с танковете си. Той си ни е любимият български национален герой.

2024.09.05 | 20:47

4
КАКВА ПРЕСТРЕЛКА БЕ ИДИОТ? САРАФОВ ЗА МУ ОТНЕМА ИМУНИТЕТА! ТИЙБА МАЙКАТА ЛЕНИНСКА
СТРАНДЖАТА

2024.09.05 | 20:49

5
ДРУГАРЯ ПОЛИТОЛОГ С МУТРА НА ЛЕНИН ДА НЕ СЕ ЛИГАВИ ПО СЛУЧАЯ. ПЕЕВСКИ ЛИ МУ ПЛАЩА?

Добави коментар

Водещи новини