Терзиев надгради архитектурната си закачка с Борисов: Щом е подготвен - ние даваме шанс на най-добрите

  • 03 септември 2024 18:12

  • 1861
  • 6
Терзиев надгради архитектурната си закачка с Борисов: Щом е подготвен - ние даваме шанс на най-добрите
© бТВ

Борисов каза, че е най-подготвен за главен архитект, а се стараем да дадем шанс на най-добрите хора в Общината, каза в интервю за бТВ столичният кмет Васил Терзиев, като по този начин доразви архитектурната си закачка с лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов.

Конкретният обект от пътната инфраструктура, породил задявката между двамата, е проектът за отпушване на голямата софийска транспортна тапа на булевард „Цар Борис III“ и Околовръстното. Истинският архитект, обясни Терзиев - е Петър Диков. 

Борисов извади флумастера и започна да чертае скици с Нанков и Фандъкова: Искаме да си донаправим София

Той е завършил "Архитектура" в Университета за архитектура, строителство и геодезия. До 2006 г. е изпълнителен директор на Националния център по териториално развитие.

Продължават протестите заради ремонта на столичната улица "Опълченска"

Терзиев обясни защо се налага да бъдат отсечени дървета на ул. "Опълченска" в столицата. Основната причина не е, за да се разшири пътното платно, обясни кметът. 

"Не е защото не обичаме дърветата, нормално е хората да са смутени. Положили сме доста усилия, за да видим могат ли да бъдат спасени от изсичане тези дървета, обследвали сме дали могат да бъдат преместени. Под корените им минават тръби за канализация. Като се изреже половината корен, има риск дървото да падне и да стане произшествие. Най-основното не е разширението на пътното платно, най-важното е какво се случва под земята: ВиК, електроснабдяване. Има отношение към качеството на живот в много други квартали. Предвидено е компесаторно залесяване", увери Васил Терзиев. 

И добави: "Чуваме хората. Всеки, който е засаждал и гледал как дърво расте пред погледа му, е нормално да е чувствителен".

Васил Терзиев: Успяхме да свалим депонирането под 10%

По темата със сметта на софиянци, той коментира: "Заварихме нещо, което беше неработещо. Днес споделихме много от постигнатите резултати. Заварихме завод, в който голяма част от съоръженията не работеха, защото не са били поддържани. 90% от боклука се депонираше. Заварихме хоризонт от година и половина - две, в който да се запълни четвъртата клетка. Щяхме да имаме проблем с боклука, който вече е решен. Системата за боклука е една от реформираните. Голямата и важна цел за нас са договорите за сметоизвозване за догодина, критериите в процедурите са завишени", увери Васил Терзиев. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1861 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ДС-кметчето в действие

2024.09.03 | 18:30

1
Всички знаем, че т.нар. ДАГ/НАГ на ул. Сердика 5 не е помръднало нито сантиметър от това което беше в 80-те години на миналия век - комунистическата епоха. Сега ДС-кметчето "надгражда" като изземва функциите на районните архитекти по отношение на издаването на визи и вероятно градоустройството на обекти 4-та категория (сгради до 4-5 етажа). Като се има предвид безхаберието царящо в НАГ/ДАГ това означава една елементарна преписка да се мота из безкрайните им коридори години наред. Съответно нови хоризонти на КОРУПЦИЯТА ...
Дани

2024.09.03 | 18:39

2
Некадърен ДС боклук, София е потънала в дупки и мръсотия, а харчи парите за велоалей за да могат педалите от Спаси София да си карат тротитенките

2024.09.03 | 20:37

6
Именно, след 15 години управление на ГРОБ София е руина. А агент буда с едната прочетена книга има наглостта да се обажда.
Анонимен

2024.09.03 | 19:06

3
Колко е блудкав завалията.
РАДО е п е до фил

2024.09.03 | 19:25

4
a mis boni ?

2024.09.03 | 20:35

5
Джипко бибитков - специалист по всичко. Тоя филм сме го гледали. Возим се по вълничките на магистралите, които ни построи с нашипари на десеторна цена.

Добави коментар

Водещи новини