Росен Плевнелиев: Грозното лице на терора не подмина България

  • 11 септември 2012 10:15

  • 638
  • 5
Росен Плевнелиев: Грозното лице на терора не подмина България
©

За съжаление грозното лице на тероризма не ни подмина, на 18 юли тази година страната ни дръзко и грубо беше подложена на терористично посегателство. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното при  откриването на 10-ата юбилейна конференция на тема „Сигурността в Югоизточна Европа 2012”.

Атентатът на летище Сарафово ни шокира със своята бруталност. Тази атака няма да бъде забравена, а подобна жестокост няма да бъде толерирана. Рано или късно извършителите и поръчителите ще бъдат разкрити и справедливо наказани, подчерта държавният глава.

В защитата на сигурността ние трябва да бъдем интегрирани глобално, но да бъдем ефективни и силни локално, каза президентът. Той отбеляза, че конференцията съвпада с годишнина от атентата в Ню Йорк преди 11 години. „11 септември е началото, белязало основните характеристики на съвременната среда за сигурност. След тази дата международните отношения и света са много по-различни и всички ние осъзнаваме опасността и последствията от съвременния тероризъм”, заяви Плевнелиев.

В началото на конференцията с едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите при атентата на летище Сарафово.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
638 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2012.09.14 | 00:07

1
Ей, невестулко. Първо се погледни в огледалото и после говори, за грозни лица на каквото и да било!
Ох

2012.09.14 | 00:08

2
Мислех си, че нещо е станало с ликуващия лигльо. Щото не бях чувал нищо за него от 5-6 минути. Ама не помислих, че целуването на американски задници може да отнеме някоя и друга минута. Що мирише на лайна! Не съм прав мирише на перфектна, изтънчена политика. И на комсомолски скопци тоже.
xxx

2012.09.14 | 00:08

3
нов епизод от детската хуморитсична поредица Приключенията на мишлето Роско.
мяуууу

2012.09.14 | 00:08

4
милите хорица не са и знели че ще бъдат жерви за нечии полит.интереси? защо се допусна това? люпенето на семки отнема цялото внимание и концентрация спор няма а и нали всички туристи били по джапанки и се размотавали...как да ти направи впечатление терористта измижду тях?:) лицето на злото не е грозно то е красиво ,хитро и може да бъде женско...

2012.09.14 | 00:08

5
Вижте го бе! Кой го казва!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини