Божанов: ЦИК има трайна практика да не приема онлайн заявления за регистрация

  • 02 септември 2024 10:52

  • 1971
  • 5
Божанов: ЦИК има трайна практика да не приема онлайн заявления за регистрация
© Булфото (архив)

ДПС-Пеевски подали заявление за регистрация онлайн. Но Централната избирателна комисия (ЦИК) има трайна практика да не приема онлайн заявления, като нито ЦИК, нито районните комисии, въпреки законовото задължение, ползват Системата за сигурно електронно връчване. Това написа във Фейсбук заместник-председателят на парламентарната група на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има, след като в съобщение, разпространено от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се сДелян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на посочи, че ДПС-Ново начало е вече факт, като в 00:05 часа на 02.09.2024 г. е подадено електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-во Народно събрание.

Критикувал съм ЦИК многократно за този отказ да спазват закона, а сега ще ползвам повода, за да задам въпрос на министъра на електронното управление защо ЦИК няма профил, посочи още Божанов. Според него за конкретния случай дори Законът за електронното управление предвижда изключения, тъй като част от изискуемите документи са нужни в оригинал.

А в по-общ план, шумните разриви в системните партии на прехода (ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСП) показват, че политическата криза се разраства, смята Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има. По думите му основна причина за нея е системният отказ от реални реформи на антикорупционните институции, които, ако работеха, щяха да позволят на партиите да спорят за политики и приоритети, а не за задкулисно завладяване, подкупи и нерегламентирани влияния.

Пеевски: ДПС-Ново начало е вече факт

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1971 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
само да напомня

2024.09.02 | 10:54

1
КАТИЛА е 103 килограмова лоена сфиня излязла от анала на психично болната му майка Ирена Димитрова.

2024.09.02 | 11:02

2
Изчезвай мухльо

2024.09.02 | 11:07

3
Хайде да не се бъркаш в ЦИК
bobi

2024.09.02 | 11:18

4
Тоя "експерт" не пропусна и по този казус да се изкаже компетентно.. аре да се връща в частния сектор и да си харчи заграбените милиони, а да не се прави на големия разбирач.. нагли престъпници.
Тя

2024.09.02 | 11:47

5
ТОЯ НИКАКВИЦ УУУУУУУУ

Добави коментар

Водещи новини