Акад. Румен Ралчев: Шефът на МВР трябва да е политик, а не полицай

  • 29 август 2024 21:31

  • 739
  • 5
Акад. Румен Ралчев: Шефът на МВР трябва да е политик, а не полицай
© Bulphoto (архив)

Безсмислено е в рамките на два месеца новото ръководство на МВР да прави големи промени, освен ако действително няма фатални пропуски. На това мнение е експертът по национална сигурност акад. Румен Ралчев.

В предаването "Денят ON AIR" той изтъкна, че е време българските политици да се замислят за това какво представлява Министерството на вътрешните работи и как се решават същите проблеми в чужбина.

"Министърът не трябва да бъде полицай. Той трябва да е политик, да е донякъде и противник на професионалността, за да я стимулира да пази гражданите. Между писането на план и изпълнението му винаги има субективен фактор. Един добър професионалист - защо го унищожаваме като го правим министър? След два месеца е аут от системата", каза акад. Ралчев пред Bulgaria ON AIR.

Сменят главния секретар на МВР

"Навътре е в нещата. Познава хората, особено тези, които ще пазят урните, това е полицията. МВР също е на сектори. Не знам дали ще сложат нов главен секретар за два месеца. След като дойдат изборите, тези, които служебното правителство назначава, ще ги махнат. Прекалено много напрежение и очакване има в МВР. При тази ниска избирателна активност, купуването на 20 000-30 000 гласа са нищо пари, но решават изключително много неща. По обем България е един голям европейски град", посочи експертът.

Относно купуването на гласове, акад. Ралчев подчерта, че схемата в ромските махали е ясна и органите на реда я познават добре.

"Системата работи от толкова много години. Срамно е някой от МВР, който отговаря районно за дадена такава махала, да каже, че не знае. Прави се и то в страхотни размери. Като закъснеят парите никой не ходи да гласува", обобщи той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
739 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.08.29 | 21:55

1
А ти не трябва да си политик а си за затвора,амат от тъпаци.
Т

2024.08.29 | 22:26

2
Академик от Академията в Каспичан.

2024.08.29 | 22:52

3
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

2024.08.29 | 23:35

4
Руменеее, Румене, съвсем си изкукал!
Никога вече ГЕРБ

2024.08.30 | 01:40

5
Тъпак

Добави коментар

Водещи новини