МВнР има желание да работи с Украйна за допълнително укрепване на приятелските отношения

  • 29 август 2024 10:36

  • 138
  • 2
МВнР има желание да работи с Украйна за допълнително укрепване на приятелските отношения
© Novini.bg/ Canva

Министерството на външните работи (МВнР) на България има желание да работи с Украйна за допълнително укрепване на приятелските отношения между двете страни. Това се посочва в публикация на МВнР в социалната врежа „Екс“, която е в отговор на украинския външен министър Дмитро Кулеба.

Кулеба поздравява служебния министър на външните работи Иван Кондов за назначаването му на поста. Оценяваме подкрепата на България по пътя на Украйна към ЕС и НАТО, както и постоянната практическа помощ, пише украинският министър.

Народното ни събрание светна в жълто и синьо по случай Деня на независимостта на Украйна

Имаме желание да работим с Вас по нашия общ дневен ред: подкрепа срещу незаконната руска агресия, справедлив мир, основан на Устава на ООН и украинската формула за мир, напредък в евроатлантическата интеграция на Украйна и допълнително укрепване на нашите приятелски отношения, посочва в публикацията си МВнР.

Министрите на външните работи на страните от ЕС се събират днес на среща в Брюксел, за да обсъдят Украйна, Газа и Венецуела, предаде ДПА. Срещата е неофициална, което означава, че не се очаква в края ѝ министрите да направят официални изявления. Тя ще бъде ръководена от дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел. Срещата първоначално трябваше да се състои в Будапеща, но после беше решено да се проведе в Брюксел в знак на протест срещу визитата на унгарския премиер Виктор Орбан в Русия през юли. По време на срещата ще има и разговор с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
138 2

Коментари 2

Добави коментар
малоумни

2024.08.29 | 11:03

1
и смешни кра.варски васали и слуги ... и то на дълбоката държава на сащ прокарващи новия либерален строй

2024.08.29 | 11:18

2
Аман от тая пропаднала Покрайна на Русия.

Добави коментар

Водещи новини