Цветлин Йовчев посочи какви грешки допусна Калин Стоянов, докато беше вътрешен министър

  • 28 август 2024 10:57

  • 1246
  • 5
Цветлин Йовчев посочи какви грешки допусна Калин Стоянов, докато беше вътрешен министър
© Булфото

Появяват се съмнения за политически отношения, защото те са заемали ръководни позиции, когато тези двама политици по един или друг начин са били във властта. Но това важи за всеки, който е заемал някаква сериозна позиция в МВР. И той по тази същата логика може да бъде свързан с всеки. Мисля, че по действията ще видим дали има някаква връзка или не. Но другият вариант беше да бъде сложен за министър на вътрешните работи и напълно непозната личност, която мисля, че никой нямаше да може да атакува поне в първите моменти. Но далеч не съм убеден, че ще се справи с проблемите в момента. Това заяви в „Твоят ден” по NOVA News бившият министър на вътрешните работи и бивш председател на ДАНС Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, коментирайки въпроса защо се появиха съмнения за политически зависимости с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на последните вътрешни министри Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните и Атанас ИлковАтанас ИлковАтанас Илков е роден на 20 декември 1964 година в Пазарджик. Предложен е за служебен министър на

Той коментира и грешките, които вече бившият вътрешен министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните е направил. Става дума за свалянето на сатиричния сайт "Ново начало".

Божанов от ПП-ДБ отговори на обвиненията: Калин Стоянов използва служители на МВР за политически интриги

"Мисля, че това е една от грешките на бившия вътрешен министър през последните дни. Той като че ли си изпусна нервите и започна да прави грешки. Вероятната причина да атакува този сайт е, че той самият е бил обект н атазиква сатирични публикации. Министърът на вътрешните работи трябва винаги да запазва присъствие на духа и да действа изцяло в правомощията на закона, без да създава никакви  съмнения за това, че действа политически", подчерта той. 

По думите му друга грешка на Стоянов била с участието му в организираните протести пред Президентството.

"Според мен тези протести бяха на ръба на закона. Защото синдикатите могат да имат синдикални искания. И мисля, че не е нормално синдикатите по един или друг начин да влияят върху процеса кой ще бъде министър.  Това означава да обърнем пирамидата на управлението. Да объркаме целия механизъм на демократичното управление в страната", подчерта той. 

Йовчев разказа и впечатления от работата си с Атанас ИлковАтанас ИлковАтанас Илков е роден на 20 декември 1964 година в Пазарджик. Предложен е за служебен министър на от времето, когато самият той е бил вътрешен министър.

"От контактите ми с него ще ви кажа, че той е много добър оперативен работник и много добър оперативен началник. В цялата операция в Лясковец имаше поредица от грешки. Като се започне от това, че не беше изпълнено разпореждане на предишния главен секретар на МВР от въпросния извършител на престъплението да му бъдат отнети оръжията. След което имаше пропуски по отношението на подготовката и организацията на тази операция", заяви той. 

И допълни: "Аз не съм убеден, нямам спомен точно кога и по какъв повод е бил отстранен Атанас ИлковАтанас ИлковАтанас Илков е роден на 20 декември 1964 година в Пазарджик. Предложен е за служебен министър на. Но трябва да ви кажа, че едва ли най-голямата вина за цялата тази подготовка е негова. Но мнението ми за него е от това време - че е един от малкото добри оперативни работници и добри оперативни началници. А пропуските по тази операция са факт, които се видяха от хората". 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1246 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2024.08.28 | 11:57

4
Тъй и не разбра че мвр никой не го обича и си мият ръцете с него от пред викат дръж а от зад ти забиват нож
Анонимен

2024.08.28 | 11:58

5
Дано новия министър си вземе поука

2024.08.28 | 11:43

3
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
АМА НЯМА

2024.08.28 | 11:10

2
НИЩО ОБЩО С ПЕЕВСКИ ПРОСТО НЕ Е ВАШЕ МОМЧЕ АЛАБАЛИСТЧЕ

2024.08.28 | 11:08

1
kalin stoianov e buhalka na peevski taka 4e toi ve4e e ispiata pesen za bg narod

Добави коментар

Водещи новини