Лов на вещици: "Възраждане" прави черни списъци на учители, които са против закона срещу ЛГБТ пропагандата

  • 22 август 2024 11:06

  • 1337
  • 25
Лов на вещици: "Възраждане" прави черни списъци на учители, които са против закона срещу ЛГБТ пропагандата
© Фейсбук

Депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""-"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Манол Пейков алармира във Фейсбук профила си за призив на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател"-Варна да потърси сметка на учителите, които са се подписали срещу Закона срещу ЛГБТ пропагандата. 

"Активисти от местната организация на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" във Варна публично з а п л а ш в а т част от 460-те преподаватели (онези, които работят на територията на Варна), подписали петицията срещу новия закон срещу "пропагандата на нетрадиционни сексуални практики в българските училища", съобщи Пейков. От Варна са 26 учители.

"Като за начало – призовават родителите да "поискат обяснение от директорите на училищата, където п а р а з и т и р а т въпросните д ж е н д ъ р и" . Пиша това, за да бъдете нащрек. Но най-вече – с надеждата да се о п о м н я т онези, които все още не си дават сметка, че щурмоваците от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" страстно мечтаят за своята "Кристална нощ". И че този о д и о з е н закон (чиста проба копие под индиго на идентичния руски закон от 2014 г., който впоследствие бе ревизиран нееднократно, докато достигна мракобесни и човеконенавистни размери) е просто поредната с т ъ п к а в предварително начертаната посока", казва Пейков.

Учителят по български език и литература Борис Илиев от НПМГ е инициатор на петицията срещу закона. Снощи той съобщи в профила си във Фейсбук, че спира публичния достъп до имената на подписалите се, за да избегне злоупотреби:

"Заплахи срещу учители. Заплахи срещу университетски преподаватели и учени. Призиви за "втори народен съд". Всичките неграмотно написани. Съграждани и апаратчици от Вие-знаете-коя-партия, не знам дали да Ви оставя на поправка по български език, или да Ви изпратя в Германия през 30-те или просто в България след 9 септември. Такова време би Ви отивало, в него ще се чувствате добре. Георги Марков Ви е дал много сполучливо име - "малки сталинчета". Не на великите диктатори се крепи силата на големите тоталитарни режими, а на Вас; на тези, които са склонни да донасят, да предават, да "сътрудничат", да бият. И всичко изброено правят хем със злоба, хем неграмотно. Крещят, без да могат да разговарят; драскат, без да могат да пишат. Не се безпокоя толкова за заплашените колеги, защото те ще преодолеят обидата, ще намерят подкрепа и съчувствие. Вие обаче сами сте се обрекли да живеете в непрогледен мрак.

Сигурен съм, че ще се присмеете на това, което пиша, защото този, който живее в свой ад, няма представа за това. Жал ми е не за нападнатите колеги, на тяхната смелост се възхищаваме, за Вас ми е жал. Колеги, имате пълната подкрепа на всички ни така сякаш ние самите сме били заплашени. Ако имате нужда, пишете ни, свържете се с нас. Вашето унижение е и наше. PS. Достъпът до таблицата с подписи е ограничен оттук нататък, защото няма да допуснем злоупотреба с достойнството на колегите си."

Няколко петиции бяха отправени до президента Радев да спре закона на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" миналата седмица, но той не се съобрази и не наложи вето. Насърчена от институционалното одобрение на закона "Величие" внесе в парламента законопроект, който предвижда четирицифрени глоби за учителите, които "пропагандират нетрадиционна сексуална ориентация". Еврокомисията поиска от просветния министър Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на обяснение за този закон. България е заплашена от наказателна процедура заради нарушаване на човешки права. В ЕС само в Унгария има подобен закон и страната е в наказателна процедура, пише "Сега".

Депутати в спор за закона срещу ЛГБТ пропагандата в училищата

Учителят Борис Илиев съобщава, че идната седмица в парламента ще бъдат внесени петициите на учителите, на преподавателите във ВУЗ и на гражданите срещу закона на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Зам.-кметът на Варна Павел Попов също остро осъди призивите на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1337 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар

2024.08.22 | 15:07

25
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex

2024.08.22 | 11:22

1
Нормално за педалите от възраждане.

2024.08.22 | 13:11

24
Чиста истина

2024.08.22 | 11:25

3
Ваксинираните антиваксъри на копейкин ще излязат педали хомофоби.

2024.08.22 | 12:27

22
Учителите нямат право на политическа дейност т.е. не могат да подписват законодателни петиции. Инспектората да се самосезира и да бъдат отстранени от длъжност.

2024.08.22 | 13:09

23
Имат право
хйтъ

2024.08.22 | 11:42

10
Да се уволнят ,няма да им плащаме заплати !!

2024.08.22 | 12:13

21
Съгласен. Чуждите агенти, нямат работа в държавата !

2024.08.22 | 11:43

11
Да ги вкарат в затвора, това са чуждестранни агенти!!
БРАВО

2024.08.22 | 11:50

20
На ВЪЗРАЖДАНЕ, АГЕНТИТЕ НА СОРОС ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЯТ и ПРЕСЛЕДВАТ ОТ ЗАКОНА !!!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.08.22 | 11:31

8
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!
БРАВО

2024.08.22 | 11:50

19
На ВЪЗРАЖДАНЕ, АГЕНТИТЕ НА СОРОС ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЯТ и ПРЕСЛЕДВАТ ОТ ЗАКОНА !!!
БРАВО

2024.08.22 | 11:50

18
На ВЪЗРАЖДАНЕ, АГЕНТИТЕ НА СОРОС ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЯТ и ПРЕСЛЕДВАТ ОТ ЗАКОНА !!!
БРАВО

2024.08.22 | 11:49

17
На ВЪЗРАЖДАНЕ, АГЕНТИТЕ НА СОРОС ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЯТ и ПРЕСЛЕДВАТ ОТ ЗАКОНА !!!
СЛАВА на РУСИЯ !!!

2024.08.22 | 11:49

16
Победата на РУСИЯ е сигурна и близка ! Украйна няма да съществува , а населението което е останало , ще бъде превъзпитано в дух на руски патриотизъм ! Никакъв нацизъм и педализъм , а бачкане на село , на полето за самоизхранване !
К.ур за КАТИЛА

2024.08.22 | 11:49

15
Победата на РУСИЯ е сигурна и близка ! Украйна няма да съществува , а населението което е останало , ще бъде превъзпитано в дух на руски патриотизъм ! Никакъв нацизъм и педализъм , а бачкане на село , на полето за самоизхранване !

Добави коментар

Водещи новини