Според социолог определени актьори искат да се премине от парламентарна към президентска република

  • 20 август 2024 14:31

  • 666
  • 5
Според социолог определени актьори искат да се премине от парламентарна към президентска република
© Булфото (архив)

Днешната ситуация е следствие от тези нарушения на принципите на демократично устройство на обществото, които са потъпквани и не са спазвани в продължение на няколко години или десетилетия. Това каза пред БНР социологът проф. Светла Колева. 

"Тази концентрация върху една единствена партия, която в момента се посочва като главния виновник за т.нар. "хаос" в страната, е всъщност отместване на проблема за основните движещи сили на корупционните модели в българското общество". 

Според нея забавянето на изборите може да бъде свързано с интересите и стратегиите на различни политически субекти в българското общество. 

Журналистът Емилия Милчева: ГЕРБ се раздалечава от Пеевски внимателно и плавно

"При всички случаи се вижда преструктуриране в политическото пространство с желание на определени и институционални актьори да променят политическия модел, т.е. да се премине от парламентарна към президентска република", изказа мнението си проф. Колева в интервю за предаването "12+4". 

Очевидно в Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните се фокусират политическите и икономическите интереси на различни институционални и политически актьори, коментира тя. И прогнозира: 

"Обяснението на ситуацията в страната само чрез имена, без да се търсят структурните зависимости и процесите, които са довели тези имена или тези личности на съответната позиция, мисля, че ще продължим да се въртим в един затворен кръг, без да достигаме до корена на проблемите". 

Пеевски и Кирил Петков се скарали: уговарян ли е Калин Стоянов за министър от задната седалка?

Последвайте канала на

Радина Лазарова
666 5

Коментари 5

Добави коментар

2024.08.20 | 16:59

5
Браво Радев! Следвай Орбан и няма да сбъркаш! Спасявай България от САЩ!

2024.08.20 | 16:59

4
РАДЕВ е гордост и надежда за БЪЛГАРИЯ!
красив

2024.08.20 | 16:42

3
Всички говорят, че Пеевски управлява държавата, а същевременно се плашат , ако държавата стане президентска република-нещо не ми е ясно от кого са по-изплашени: от Пеевски или от президента Радев, и кой е по-читав от двамата!?

2024.08.20 | 15:59

2
Най-популярното и ефективно средство за отслабване в света блокира апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диети, да ходите на фитнес, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, просто опитайте и завинаги ще забравите за излишните килограми. Ето това лекарство:----> use.my/ketoex
Иван

2024.08.20 | 14:49

1
И Президента да е непременно кеша или подобен на него! ай стига бе, от тая държава хептен нищо няма да остане!

Добави коментар

Водещи новини