Журналистът Емилия Милчева: ГЕРБ се раздалечава от Пеевски внимателно и плавно

  • 20 август 2024 13:24

  • 2270
  • 4
Журналистът Емилия Милчева: ГЕРБ се раздалечава от Пеевски внимателно и плавно
© Булфото

Очевидно ГЕРБ много внимателно и плавно взема един завой на леко раздалечаване от г-н Пеевски и неговите аватари. Виждаме днес вече, че Калин Стоянов остава с единствената подкрепа - тази на ДПС на Пеевски. Всички останали политически сили по един или друг начин се разграничиха от него и действията вчера. Това коментира пред БНР журналистът и политически наблюдател Емилия Милчева относно снетото доверие на ГЕРБ от вътрешния министър Калин Стоянов. 

"Това, което се опитват да предложат от ПП-ДБ - да попълнят "домовата книга" по поръчение на президента Радев, са едни закъснели действия в 12 без 5, които едва ли могат да гарантират, че за постовете ще бъдат избрани фигури с високо обществено доверие", изказа мнението си тя. 

Според нея Бойко Борисов се опитва да върне нещата в старото русло: "Да продължи да управлява служебното правителство на Димитър Главчев. Ако това е така, ще трябва да си търси нов вътрешен министър. Това би било възможно най-бързият начин да се придвижи напред, да имаме служебен кабинет, ако президентът се съгласи, и съответно - да се определи дата за избори".

Борисов: Вътрешен министър с вдигнат юмрук е недопустимо, Калин Стоянов да бъде освободен

Проблемът обаче е, че и Калин Стоянов, и Делян Пеевски показват, че не са готови да отстъпят, отбеляза журналистът.

"Един такъв сблъсък - ако има политически натиск Стоянов да подаде оставка, а той не е съгласен, това ще доведе до доста високо напрежение". 

Пеевски обяви какво ще направи, ако бъде отстранен Калин Стоянов

Според нея, ако следващата кандидатура за поста на вътрешен министър бъде със същите характеристики като на Калин Стоянов, но просто няма да се казва така, нещата в системата ще се успокоят. В почти всички случаи министър е бил човек от системата, напомни тя и добави, че към момента няма време за по-сериозни промени и реформи. "За да има спокойствие и да се смъкне напрежението, трябва да е човек от системата на МВР", категорична е Милчева. 

Тя е на мнение, че много трудно Стоянов ще бъде накаран да подаде оставка.

Кирил Петков: Вече на всички стана ясно, че Калин Стоянов е човекът на Пеевски

Ако се провали попълването на "домовата книга", вариантите са два, коментира още журналистът.

"Единият е да продължи служебният кабинет на Главчев с известни корекции в състава му. Другият вариант е президентът да потърси друго съгласие на човек от "домовата книга". Вече знаем, че има едно съгласие - това на Петър Чобанов, което обаче президентът игнорира и не чува", отбеляза тя. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2270 4

Коментари 4

Добави коментар
бум бум в анала КАТИЛА

2024.08.20 | 13:48

1
КАТИЛА ИЗЧЕЗВАЙ КЪМ ПСИХОТО ИБАНА ШУШУМИГА

2024.08.20 | 13:48

2
РАЗГРАНИЧАВА. СЕ. АМА. ПРАСЕТО. ЩЕ. ИЗКАРА. КОМПРОМАТИТЕ. СРЕЩУ БАНКЯТА. И. ЩЕ. ГО. ПОТОПИ. КАТО. РУСКА. ПОДВОДНИЦА В. ЧЕРНО. МОРЕ.

2024.08.20 | 16:01

3
Най-популярното и ефективно средство за отслабване в света блокира апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диети, да ходите на фитнес, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, просто опитайте и завинаги ще забравите за излишните килограми. Ето това лекарство:----> use.my/ketoex

2024.08.20 | 16:54

4
koe se razdali4ava be peevski darji boiko vav racete si peevski ima tolkoz kompromati sre6tu tikvata 4e lo6o mu e na tikvata

Добави коментар

Водещи новини