Димитър Ганев: Въпросът е дали може да се състави мнозинство в НС с анти-Пеевски привкус

  • 19 август 2024 20:35

  • 1116
  • 5
Димитър Ганев: Въпросът е дали може да се състави мнозинство в НС с анти-Пеевски привкус
© Нова телевизия

Политическата криза се задълбочава. Президентът отказа да назначи новия служебен кабинет, предложен от Горица Кожарева заради присъствието на Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните в него. Пред Нова телевизия политологът от "Тренд" Димитър Ганев заяви, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е посочил какво следва – разширяването на т. нар. домова книга.

Това обаче не е толкова лесно и е особено предизвикателство, защото въпросът тук е дали може да се състави мнозинство в Народното събрание с, така да го кажа, анти-Пеевски привкус, заяви Ганев.

Според него на една маса в този случай би трябвало да седнат "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", които са обособили своята позиция относно Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, и да търсят подкрепата на други – "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", както и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от лагера на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. Но това няма стигне и ще трябва да се търсят още формации, допълни политологът.

Радев изненада всички: Отказа да подпише указа за служебния кабинет на Горица Кожарева заради Калин Стоянов

Процедурата по избиране на омбудсман трае повече от месец. Вариантът, който Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически даде, е Народното събрание да има инициатива да предлага зам.-председателя на Сметната палата, обясни Ганев и добави, че според него решението ще бъде бавно.

По думите му процесът за излизане от политическата криза не може да продължава дълго. Ако погледнете календара, след като се издаде указ за нови избори, следват два месеца, това е по Конституция. Тоест това не може да се бави повече от първата половина на октомври, иначе рискуваме да се влезе в избори през декември, който не е добър вариант, отбеляза политическият анализатор. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1116 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
афера.бг

2024.08.19 | 21:51

5
Кирил Петков днес обявил: „Калин Стоянов се превърна в пример за превзетата държава“. А Рашков за какво е пример?! ЗА ПРОВАЛЕНАТА, НАДРУСАНАТА, АЛКОХОЛНАТА, РЕВАНШИСТКАТА И НЕКОМПЕТЕНТНАТА ДЪРЖАВА!

2024.08.19 | 21:49

4
У_род , помниш ли средният пръст пред Румънското посолство към протестиращите който показа ?
????

2024.08.19 | 21:29

3
Ганев, а може ли да се създаде мнозинство от политолози с АНТИ-Пеевски ПРИВКУС????!!!

2024.08.19 | 21:15

2
Какви ги дрънкаш манипулатор,въпроса е да се иска импийчмънт на Мунчо.
Георги Илиев Митев

2024.08.19 | 20:58

1
Не обичам кренвирши при това и от " деца на социализма " .

Добави коментар

Водещи новини