Сали Помак е новият председател на ДПС-Добрич

  • 09 септември 2012 16:40

  • 2253
  • 0
Сали Помак е новият председател на ДПС-Добрич
©

Сали Помак е избран за председател на ДПС-Добрич на проведената снощи общинска отчетно-изборна конференция. Той е бил единственият кандидат за поста и е получил подкрепата на 65 от общо 66 присъстващи делегати, един е гласувал "въздържал се".

С решение на централното ръководство на партията от месец юни Сали Помак беше назначен за временно изпълняващ длъжността председател. Сега той е избран на поста за тригодишен мандат, съобщи Дарик.

Междувременно обаче членове на досегашното ръководство на ДПС-Добрич обявиха,  че ще оспорят легитимността на проведения форум заради допуснати нарушения при неговата подготовка.

Според Помак реакцията се дължи на емоции, които скоро ще отшумят. Пред Дарик той обяви, че възнамерява да работи за разширяване и обединение на партийната организация. "Искам да привлечем хора, които през годните са се отдръпнали от ДПС и да ги върнем обратно в партията", отбеляза още новоизбраният общински лидер на ДПС.

ДПС проведе отчетно-изборни конференции и в останалите общини в региона. В общини Добричка и Крушари досегашните лидери - Берол Али и Илхан Мюстеджеб, са преизбрани. Всички останали общински структури на движението имат нови председатели.

В Каварна Мемиш Мустафов е сменен с Елвин Еминов, на мястото на Бедри Мустафов в Балчик е избран Мехмед Расим. Промяна има и в Тервел, където досегашната председателка Гюляй Бекир е сменена с Исмет Абил. В Генерал Тошево Георги Русев заменя стария председател Айдън Шукриев.

Отчетно-изборната кампания на ДПС в региона ще завърши с областна конференция, която ще се проведе в средата на октомври.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини