Депутатите излизат в лятна ваканция - за последните два дни не приеха нито един закон

  • 16 август 2024 15:53

  • 407
  • 1
Депутатите излизат в лятна ваканция - за последните два дни не приеха нито един закон
© Булфото

И в последния си ден преди лятната ваканция депутатите не приеха нито един законопроект. Днес те единствено успяха да проведат изслушване на служебния министър на енергетиката във връзка с изграждането на хранилища за постоянно съхранение на отработеното ядрено гориво от АЕЦ "Козлодуй". 

За днес те трябваше да разгледат промени в Закона за гражданската регистрация и Закона за висшето образование, както и да обсъдят две решения във връзка с оборудването на АЕЦ "Белене" и евентуалната му продажба на Украйна. 

Генерална репетиция за лятната ваканция: шест часа вече работят депутатите, три от тях прекараха в почивки

Вчера народните представители също не успяха да изпълнят заложената програма. Те единствено успяха да изберат представителите на парламентарните делегации в международните организации, след това преминаха към разглеждането на промени в Закона за опазване околната среда на първо четене, но не успяха да гласуват заради липса на кворум. Това доведе до взаимни обвинения между политическите сили за това, че умишлено спъват работата на легислатурата. 

Днес от парламентарната трибуна Лена Бориславова заяви: "Самата аз трудно намерих какво полезно свършихме през последните два месеца, но светлина в края на тунела има. След ваканция от две седмици ще имаме поне три работни седмици, които не трябва да пропиляваме". 

Цяла сутрин народните представители спорят за местата си в парламентарните делегации - заседание практически няма

При опита за прегласуване на предложнието депутатите да работят до изпълнението на днешната законодателна програма, Тошко Йорданов призова, че има важни точки за обсъждане. Народните представители обаче отхвърлиха предложението за продължаването на законодателната дейност. Така те пристъпиха към изслушването на министрите в парламентарния контрол. 

Лена Бориславова към ГЕРБ-СДС: Не пазете шефа на КОНПИ, колеги!

Депутатите приключват първата сесия на 50-ото Народно събрание, без да са приели голяма част от законопроектите, които бяха внесени за обсъждане и гласуване. След края на лятната ваканция те ще имат още няколко седмици, в които да работят преди да започне предизборната кампания, тъй като процедурите с трите мандата бяха изчерпани и страната отива на нови предсрочни парламентарни избори.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.16 | 20:13

1
Няма далавера, няма и цирк!

Добави коментар

Водещи новини