Без напрежение преминаха двете демонстрации в София "за" и "против" законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация

  • 15 август 2024 21:01

  • 246
  • 2
Без напрежение преминаха двете демонстрации в София "за" и "против" законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация
© Булфото

Без напрежение приключиха двете демонстрации в  „Триъгълника на властта“ в центъра на София, предаде БТА.

Пред Президентството протестът бе против законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация и бe с искане президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да наложи вето на измененията. Събитието бе организирано във Фейсбук.
Румен Радев не наложи вето на закона срещу ЛГБТ

Другата демонстрация, организирана от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, бе пред сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 и е в подкрепа на промените.


 Движението на автомобили не бе прекъсвано.

Протестиращите срещу закона поискаха оставката на президента, защото не наложи вето върху промените.

"Да има повече диалог и да се разбере за какво става въпрос, призова протестираща срещу законовите промени. Всички сме едни и същи, хора сме, това, което всъщност ни различава, е, че просто имаме или различна сексуална ориентация, или харесваме различни неща, но и ни боли по един начин и се смеем по един и същи начин, споделяме много неща заедно. Така че е наистина крайно време да започнем да говорим, за да разберем и при тях какво се случва и какво се случва тук, каза още тя. Дълги години живях извън България, опитвам се сега да работя по теми, които са свързани с човешките права тук, в България. Когато това се случи преди няколко дни, бях готова отново да избягам. Наистина не знам защо го няма този диалог. Не разбирам какво се случва, но това е може би интерес, да бъдем колкото се може по-разединени, по-мразещи се един друг, а всъщност това, което се случва с климатичните промени, с войните около нас, наистина трябва да ни обединят и се надявам, че това ще се случи, коментира тя.

"Долу ръцете от нашите деца", скандираха събралите се в подкрепа на закона. Със законопроекта смазахме джендър идеологията в България, каза по време на протеста председателят на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика. Лидерът на партията посочи, че президентът си е свършил работата с подписването на указа.

Просто не искам да ни пречат ние да защитим децата си, каза една от участничките в демонстрацията, подкрепяща промените в закона.

 

Протест в защита на нормалността, семейството и децата в центъра на София

Последвайте канала на

Валери Зайцев
246 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мертвые укропы 18+

2024.08.15 | 21:46

1
Гледайте Телеграм и смъртта на стотици укронацисти !Кадрите са шокиращи!!!
надежда дДойчева

2024.08.15 | 21:47

2
КАТИЛА, се хвали че бил рязан войн на Аллах- муджахидин! Какво падение за психично болния " патриот " от ВМРО! Бил гадже на АХМЕД Муса в Ловешкия затвор и там е станала промяната му !

Добави коментар

Водещи новини