Васил Терзиев: Възстановени са 416 камери за видеонаблюдение в София

  • 15 август 2024 18:28

  • 448
  • 0
Васил Терзиев: Възстановени са 416 камери за видеонаблюдение в София
© Facebook

След като наследихме трудна ситуация, при която много от камерите за видеонаблюдение в града не работеха, поради четири неуспешни търга, проведени от Йорданка Фандъкова, нашият екип успя да реализира процедурата по възстановяване на видеонаблюдението и продължава да развива мрежата. Това обяви във фейсбук профила си кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и обясни, че са възстановили 416 камери в столицата. Други 47 са били инсталирани.

"За кратко време завършихме проектите в ключови райони като Борисовата градина, Овча купел и Красна поляна. Тези подобрения включват нови 47 камери", добави кметът.

28 камери се намират в Борисовата градина, 7 са около центъра за мигранти в Овча купел, 12 в Красна поляна.

Новите 10 станции на метрото в София ще са готови през 2027 година

"Подобряването на сигурността на нашите деца остава основен приоритет", обясни Терзиев и добави, че са възстановили общо 416 камери в 18 училища,17 детски градини и 6 публични пространства (кръстовища и паркове).

"Този напредък е само началото. В нашата програма за 2023-2027 е заложено значително развитие на системите за сигурност, видеонаблюдение и киберсигурност, както и укрепване на капацитета ни за управление на риска, превенция и реакция при кризи. Ние оставаме ангажирани с това да направим София по-сигурно място за всички нейни граждани. Работата продължава", допълни Терзиев. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини