Премиерът Главчев с равносметка: Четири месеца работихме на високи обороти и постигнахме основните си задачи

  • 14 август 2024 11:00

  • 371
  • 1
© Булфото

Все повече нараства възможността това да ни е последното редовно заседание. Продължаваме с отчетите. Четири месеца работихме на доста високи обороти, постигнахме основните си задачи: организиране на честни и прозрачни избори; гасяхме всякакви пожари – в прек и преносен смисъл; зпазихме хладнокръвие, въпреки политически провокации и инсинуации; запазихме и основните приоритети, които трябва да бъдат пред България. Това заяви служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в на днешното редовно заседание на Министерски съвет.

„Внесохме 20 законопроекта, сред тях бих откроил Закона за въвеждането на еврото. Надявам се до края на годината да изпълним и последния критерий и членството ни в еврозоната да стане факт следващата година. Законът за движение по пътищата внесохме в НС, който пък цели намаляване, за съжаление за пореден път, но дано да е успешно, на пътния травматизъм. За спешния телефон 112 внесохме законопроект, който разширява възможностите за комуникация на хората с увреждания. По странен начин ни се наложи и друг приоритет – Националната детска болница, но можем да отчетем, че първият етап – разчистването на терена, вече е приключил, и то месеци преди първоначалните разчети”, подчерта той.

Главчев спомена и Олимпиадата в Париж: „Там не са наши успехите, но няма как да не подравя олимпийците, техните треньори и федерации. Трябва да сме признателни на българските спортисти, те успяха да направят най-успешната олимпиада от 20 години насам. Има принос и българското правителство, тъй като ММС намери спонсори именно за вдигането на тежести, тъй като можеше изобщо да не се участва в Олимпиадата. Намериха се спонсори, които да платят дължимите такси на Международната федерация по вдигане на тежести и да осигурят олимпийската подготовка. Отделно, на всички до осмо място ще бъдат изплатени премии.”

Главчев направи отчет на свършеното от кабинета и отсече: Не сме се занимавали с ала-бала, не сме и седели в чужди скутове

„Оставил съм ви и една книжка с една от любимите ми песни на „Щурците” – „Хамлет”. Именно за Олимпиадата в Париж – да не се разколебават тези, които не са постигнали това, което са желали.  Хамлетовият въпрос е по-скоро „да бъдеш” в случая. Да пожелаем успехи и на параолимпийците. На всички вас пожелавам също успех, в каквото и качество да сте. Надявам се да останете всички на постовете, защото това ще покаже нашата работа. Аз бих оставил всички да работят, но който и да остане, аз съм сигурен, че ще продължи да си върши работата”, каза още Главчев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2024.08.14 | 11:43

1
Тъпунгер

Добави коментар

Водещи новини