Създадоха Инициативен комитет в подкрепа на кмета на Доспат

  • 13 август 2024 11:21

  • 570
  • 2
Създадоха Инициативен комитет в подкрепа на кмета на Доспат
© Фейсбук

Създадоха Инициативен комитет в подкрепа на кмета на община Доспат Елин Радев. В него участват кметове на населени места, граждани, представители на фирми. Той е в отговор на създадената Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на община Доспат Елин Радев.

От Инициативния комитет смятат, че информацията, която се представя от Временната парламентарна комисия по време на първото изслушване е тенденциозна и не отговаря на действителността. За всичко това те имат събрани материали и доказателства.

Изтече скандален запис на кмета на Доспат от временната комисия

С подписки, декларации, писма чрез Инициативния комитет ще бъдат предоставени позициите в писмен вид на вниманието на Временната парламентарна комисия.

В подкрепата за кмета на Доспат с изпратени писма и декларации участват всички детски градини и училища, Местна инициативна група "Високи Западни Родопи - Борино-Доспат-Сърница", Местна инициативна рибарска група "Батак-Девин-Доспат", почти целия бизнес в общината, джамийските настоятелства, Съюза на репресираните в общината, Съюза на глухонемите в общината, Съюза на инвалидите в общината, общински съветници, всички кметове на населените места. За 20 часа близо 2700 подписи са събрани в подкрепа на кмета на общината, като броят им непрекъснато се увеличава, каза председателя на Инициативния комитет Емилия Рашинова.

Представителите на близо 160 обекта от бизнеса са подкрепили кмета (което е 98% от бизнеса), пише БНР. 

От Инициативния комитет призовават: "Временната парламентарна комисия да преосмисли работата си, защото на практика се явява репресивен орган срещу кмета на община Доспат и се дава трибуната на няколко души да изразят мнението си, а позициите на болшинството хора не се взема под внимание".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.13 | 11:45

1
Всички в тоя комитет да чакат призовки от данъчните. Заинтересованите добре обучени бизнесмени скочиха да си защитават хранилката.

2024.08.13 | 12:07

2
Разпpодажба! Видеоpекоpдер с куп пoлезни функции под фоpмата на огледало за обpатно виждане само на половин цена.(количеството е огpаничено)----> come.ac/cardvrs

Добави коментар

Водещи новини