Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство

  • 09 август 2024 12:35

  • 1339
  • 4
Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство
© ДПС

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство. За първи път от там потвърждават това в отговор на запитване на БНР.

Институцията обаче, не съобщава от кого е заявена марката.

От Патентното ведомство описват заявената марка като комбинация от словестни и фигуративни елементи и уточняват, че цялостното изписване е: "ДПС - Движение за права и свободи".

Пеевски: Убеден съм, че Горица Грънчарова ще бъде зверски натискана от Радев и кръга около него

Искането е постъпило на 29 юни тази година. Към момента заявката е със статус "подадена" и тепърва следва да се извърши експертиза, ако в законовия срок бъдат заплатени дължимите държавни такси. Според практиката на Патентното ведомство и на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост, едва след това може да се публикува името на заявителя. 

Джевдет Чакъров за Горица Кожарева: Ще следим да няма такива обвързаности, каквито имаше Главчев

При липса на плащане, заявката се счита за оттеглена и производството по нея се прекратява, се уточнява в отговора до БНР.

Посочва се, че законът допуска възражения, както и съдебен контрол на постановените решения по спорове. В случай, че в тримесечен срок не постъпи възражение, се взема решение за регистрация на марката, вписва се в Държавния регистър на марките, и се публикува в Официалния бюлетин на Патентното ведомство до един месец от датата на решението.

Поради описаната процедура, не може да се прогнозира срок за регистрация на дадена марка, уточняват от Патентното ведомство.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1339 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.08.09 | 12:57

1
Закривай MBP и пpoкypaтурата.

2024.08.09 | 12:57

2
Стрелбата трябва да е по полицаите и съдиите.
Това е пътя

2024.08.09 | 14:34

3
Колко е вярно , Дано някой апостол на свободата прегърне и реализра победата над опг,която над 30 одини мародерства и унищожава държавността и устоите на управлението на българската държава.

2024.08.09 | 15:23

4
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини