Ивайло Митковски (ПП-ДБ): Калин Стоянов да не се отъждествява с полицаите, атаките са към него

  • 07 август 2024 20:56

  • 1197
  • 16
Ивайло Митковски (ПП-ДБ): Калин Стоянов да не се отъждествява с полицаите, атаките са към него
©

"Няма такова искане и няма такова предложение към този момент. Просто това са едни разговори за възможно изменение на списъка, от който президентът може да избира следващия служебен министър-председател. Това не е толкова въпрос на името, колкото това да е достатъчно отдалечен от хората, които влияят на изборите по нерегламентиран начин. Много имена се завъртяха, но прекалено много сме различни в тези разговори като манталитет, като приоритети за страната и стигнахме до общото мнение, че няма смисъл да се мъчим един друг", заяви депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" д-р Ивайло Митковски в "Денят ON AIR".

По негови думи във срещата не е имало нищо тайно. 

"Това са такива разговори, които включват и други възможности. Ние внесохме възможността Народното събрание да избира заместниците на Сметната палата, а не да се посочват от директора или управителя, тъй като те също са възможност за служебен премиер. Разговорите бяха с всички извън ДПС на Пеевски. Последните избори, проведени от това служебно правителство, бяха доста повлияни. Има много сигнали и жалби, които остават недоказани или заметени под килимчето именно от тези, които влияят най-вече на съдебната власт, на прокуратурата. То се вижда в резултатите - как една политическа сила има странно увеличение на резултатите си, при положение, че тя е етническа и едва ли се е увеличил кой знае колко техният избирателен корпус", допълни д-р Митковски пред Bulgaria ON AIR.

Калин Стоянов отговори на Кирил Петков: Недопустимо е омаловажаването на труда на българските полицаи за постигане на политически цели

Според него недостигът с медицинските сестри и акушери се вижда на гърба на всички медицински специалисти.

"Едно от хубавите неща, които свършихме, е днешното решение, което Министерството на здравеопазването да изготви стратегия в следващите 60 дни за увеличаване броя на медицинските специалисти - медицински сестри и акушерки. Това, което наложи това решение, е ужасната криза с тази липса на специалисти в областта на здравеопазването. Има недостиг около поне 20 000 медицински сестри. Хубавото, което открихме при разговорите с Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието, е, че те вече работят по този въпрос. Без медицински сестри едно отделение, една клиника не може да функционира", коментира депутатът.

Крайно време е въпреки всички безразличия между партиите, да изкарат някои общонационални приоритета, към които повечето политически сили да се обединят, категоричен е д-р Митковски.

"Аз си мислех, че Народното събрание е болно от някаква остра респираторна болест в предишното Народно събрание, но изглежда проблемът хронифицира, което е лошо и няма сигурен начин на лечение. Хубаво е, ако по някакъв начин успеем да отчетем, че по този начин няма как да се развива страната ни. Още повече сме изложени на огромна военна криза много близо до нас и ние се лутаме от единия край до другия край, караме се, спорим. За мен е доста негативна оценката по отношение на работата на вътрешния министър, работата на външния министър-председател. Министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните е добре да не се отъждествява с полицаите, защото атаките и критиките са към него, а не към редовите полицаи и пожарникари, а към него за несправяне със ситуацията и зависимостта от различни политически фигури", посочи гостът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1197 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.08.07 | 21:04

1
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-КАТИЛА ОТ СЕВЛИЕВО Е БИЛ ЖЕНА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ПАНДИЗЧИИТЕ СА СЕ ГАВРИЛИ СЕКСУАЛНО С ПСИХИЧНО БОЛНИЯ ИЗРОД! КАТИЛА Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ И РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА В ЗАТВОРА. ПЪЛЕН Е С ЦИГАНСКА СПЕРМА И X Y ХРОМОЗОМИ !
Немова

2024.08.07 | 21:07

2
Как не те е срам , боклук

2024.08.07 | 21:08

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Немова

2024.08.07 | 21:09

4
Как не те е срам , боклук
СТОРИМИР

2024.08.07 | 21:38

5
АВА.БАЙ.ФИЙ.НАЛИ.ИМ Е.НАЧАЛНИК.БЕ.КРАТУН

2024.08.07 | 21:40

6
Още един урод недоносен се изака

2024.08.07 | 22:45

12
Я какъв е мазен
ФИЛИП

2024.08.07 | 21:41

7
НА.ЛЕЛЯ.ТИ.ХВЪРЧИЛОТО ДОЛНО.МОДЕРАТОРЧЕ
ДЕДО.СТОЮ

2024.08.07 | 21:44

8
НА.МАКЯ.ТИ.У.УСТАТА.МОДЕРАТОРЕ
Чочо

2024.08.07 | 21:45

9
БОЖАНКОВ.СИНА.МУ ЗЕТ.ДА.МУ.ДОКАРА
Снежко Снежев

2024.08.07 | 22:28

10
А бе лайнари до вчера духахте на Тиквата и пихте мазни кафета със Свинята, а днес сте пак... борци срещу тях, мамичката ви и плашипутарници мръсни!

Добави коментар

Водещи новини