Главчев след скандала в НС: Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата

  • 01 август 2024 15:11

  • 452
  • 0
Главчев след скандала в НС: Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата
© Булфото

Доверявам се на експертното мнение на служебния министър на културата Найден Тодоров, който каза, че никакви спорове не е предизвикало това предложение. Това заяви пред журналисти служебният министър-председател Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Коментарът му е по във връзка с предложението на Министерски съвет до президента Радев за удостояване на Георги Йорданов Момчев с орден "Стара планина" - първа степен за големите му заслуги в областта на културата и изкуството. По-рано днес предложението предизвика напрежение в пленарна зала. 

Декларация на ПП-ДБ нажежи страстите в парламента, БСП побесняха

По думите му Георги Йорданов Момчев е награждаван от още правителства с награди. "Не е имало никаво противоречие, когато е направено това предложение", обясни Главчев. 

Нямам зависимости, взимам решения на база на принципи. Да спазвам законите и Конституцията ми е зависимост, коментира премиерът в отговор на журналистически въпрос относно изказвания на президента Радев, според когото "растат съмненията за зависимости на това правителство" заради различните назначения на областни управители, директори на болници и ръководителя да Държавния авиационен оператор. 

Не виждам защо да му отговарям. Шефът на авиоотряда го е сменил министърът на транспорта, смените в болниците се извършват от министъра на здравеопазването. Областните управители са с решения на Министерския съвет. Всички тези действия са изцяло в правомощията на органите, които са ги извършили. Никакви нарушения няма на процедурата. Когато виждаме, че някой е по-квалифициран от друг, е нормално, който не се справя с работата си- да бъде сменен, за да може да върви по-добре, добави още Главчев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
452 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини