Временна комисия ще проверява факти и обстоятелства относно корупционни практики, свързани с кмета на Доспат

  • 01 август 2024 13:50

  • 614
  • 2
Временна комисия ще проверява факти и обстоятелства относно корупционни практики, свързани с кмета на Доспат
© Булфото

Депутатите създадоха в 50-тия парламент Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев.

След прегласуване, поискано от ГЕРБ-СДС, комисията бе създадена със 116 гласа "за", 63 - "против", и двама - "въздържал се".

Според решението Временната комисия се състои от 12 народни представители и се създава в срок от един месец, съобщава БТА. 

ПП-ДБ в декларация: МВР и прокуратурата да се самосезират за модела "Доспат"

Според приетото решение временната комисия установява всички факти и обстоятелства относно наличието на предпоставки за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, от кмета на Община Доспат Елин Радев, както и всички факти и обстоятелства относно наличието на предпоставки за корупционни практики и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат, Елин Радев.

Временната комисия изготвя доклад за резултатите от работата си и установените факти и обстоятелства. Депутатите избраха Александър Вълчев за председател на комисията. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
614 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.01 | 14:36

2
Крадливи бок.луци

2024.08.01 | 14:34

1
Измишльотини за цоцане на пари

Добави коментар

Водещи новини