Гвоздейков: Шефът на Държавния авиоотряд е летял за частни компании по време на работа

  • 31 юли 2024 20:53

  • 2489
  • 6
Гвоздейков: Шефът на Държавния авиоотряд е летял за частни компании по време на работа
© Булфото, архив

Нарушението, за което беше освободен е, че беше напуснал България за три или четири дни, без да съм разписал командировка. Това обясни пред медии служебният министър на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника по повод освобождаването на ген. Златко Златев от поста генерален директор на Държавния авиационен оператор.

"Длъжността генерален директор на Държавния авиационен оператор не е летец-пилот. Това е административна длъжност с функции на организационна дейност, заяви Гвоздейков. Той трябва да организира и управлява процеси, а не да лети на самолет", коментира служебният министър и добави, че има назначени пилоти за това в Държавния авиационен оператор, пише БТА. 

Правителственият самолет спира полетите заради дерогацията?

Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника посочи, че нарушението, което е "преляло чашата", е напускането на държавата без разписана командировка. "Освен това, назад във времето, същият човек лети по време на работа за частни компании, добави министърът.

По-рано днес темата за смяната в Държавния авиационен оператор коментира и държавният глава Румен Радев. "Растат съмненията за зависимости на това правителство", каза президентът, визирайки смяната на ген. Златко Златев с ген. Тодор Коджейков. Това според него е немотивирана промяна, както и промените при шефове на болници. Президентът допусна, че това решение е колкото съмнение за зависимости, толкова и за пълна некомпетентност от страна на министъра на транспорта.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2489 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.07.31 | 21:02

1
Коджейков е бившия бодигард на Бокича!
То

2024.07.31 | 21:33

2
имали нещо редно в България

2024.08.01 | 01:13

5
Скоро ние ще се освободим от руските цървули. ЗАВИНАГИ!!!

2024.07.31 | 22:20

3
Скоро братушките ще ни освободят от обратните!

2024.07.31 | 23:54

4
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Elena90

2024.08.01 | 01:19

6
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@gmail.com

Добави коментар

Водещи новини