Терзиев: Събраните данъци и глоби са с 54,2 млн. лв. повече спрямо същия шестмесечен период за миналата година

  • 31 юли 2024 11:46

  • 338
  • 2
Терзиев: Събраните данъци и глоби са с 54,2 млн. лв. повече спрямо същия шестмесечен период за миналата година
© Булфото (архив)

Преди изборите обещахме на софиянци, че ще има прозрачност в работата на общината. Публикувахме разходите за първите шест месеца на годината, както и отчет за месец юни. По този начин за първи път се дава на гражданите възможност да видят за какво точно се харчат парите им. Това съобщи кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите в профила си във Фейсбук. 

Кметът посочи, че от качения график се вижда, че от събраните данъци и глоби има значително увеличение на приходите. "Събрали сме 54,2 млн. лв. повече спрямо същия шестмесечен период за миналата година при положение, че не са вдигани данъчните ставки", обясни Терзиев.

Той посочи, че освен детайлните отчети, са публикувани и графики, в които гражданите за секунди могат да видят кои са основните пера при разходите. По думите на Терзиев целта е информацията да е лесна за разбиране и да достигне до всеки софиянец.

Терзиев: Решението на Административния съд за избор на кмет на София е стъпка в правилната посока

Столичният кмет отправи апел към районните администрации и общинските дружества, чийто принципал е Столичният общински съвет, да предприемат стъпки за информиране на гражданите за какво се разходват парите на София. По думите му това изисква допълнителна работа и усилие, както и по-високо ниво на отговорност и прозрачност, но гражданите на София трябва да знаят как се разходва публичен ресурс. 

БТА припомня, че вчера Столичната община публикува информация на сайта си за всички разплащания, които е направила през юни 2024 г. Извършените разплащания през юни 2024 г. са размер на 89.3 млн. лв. Общината е заредила лимити за финансиране на разплащания на разходи на районните администрации – от 112.8 млн. лв. и към второстепенни и третостепенни разпоредители с бюджетни средства  – 24.2 млн. лв. Това съобщиха от общинската администрация на сайта си. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
338 2

Коментари 2

Добави коментар
и какво от това

2024.07.31 | 12:40

2
а града заприлича на сметище и дупките станаха много повоче

2024.07.31 | 12:10

1
Кога ще разчоплите къде потъват парите от синя и зелена зона? Милиони се събират месечно, трябваше да строят паркинги с тях. Накой да е виждал нови паркинги?

Добави коментар

Водещи новини