Предстои заседание на МС

  • 31 юли 2024 06:29

  • 742
  • 1
Предстои заседание на МС
© Bulphoto

Служебното правителството ще проведе днес редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Очаква се правителството да разгледа промени в Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна, както и да приеме Програма за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли 2024 г. до 31 декември 2024 г. Дневният ред на заседанието предвижда кабинетът да обсъди проект на постановление за създаване на районен център за трансфузионна хематология.

Министър Петкова: На финален етап сме с преговорите за изменение на Плана за възстановяване и устойчивост

Очаква се кабинетът да разгледа също проект на искане за заем към Банката за развитие на Съвета на Европа за частично финансиране на Механизма на ЕС за България в програмен период 2021-2027 г., в размер 250 милиона евро. 

Дневният ред предвижда също предложение до Народното събрание за ратифициране на Меморандума за разбирателство между Министерството на отбраната на България и Министерството на националната отбрана на Румъния относно изграждането на Щаб на регионално компетентно командване на специални операции (HQR-SOCC). Предложение до парламента за ратифициране на Меморандума за разбирателство между правителството на България и правителството на Турция относно презгранични операции за Air Policing също е част от дневния ред на заседанието. Началото на заседанието е от 11:00 часа. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
742 1

Коментари 1

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.07.31 | 06:31

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини