Вижте какви решения ще взема служебният кабинет "Главчев" утре

  • 30 юли 2024 19:06

  • 720
  • 3
Вижте какви решения ще взема служебният кабинет "Главчев" утре
© Булфото

Министерският съвет ще проведе заседание в сряда, 31 юли, от 11 ч. 

Заседанието ще се проведе при следния предварителен дневен ред: 

1. Проект на Решение за одобряване на Осми национален доклад на Република България за изпълнение на задълженията по Единната конвенция за безопасност при управление на отработено гориво и за безопасност при управление на радиоактивни отпадъци и за определяне  на състав на делегацията на Република България за участие в съвещанието за преглед на националните доклади.
Внася: министър-председателят

2. Проект на Решение за определяне на представител на Република България в Управителния съвет на международната Фондация „Европейски съюз – Латинска Америка и Карибите“.
Внася: Министър-председател и министър на външните работи

3. Проект на Решение за одобряване на проект на Искане за заем към Банката за развитие на Съвета на Европа за частично финансиране на Механизма на ЕС за България в програмен период 2021-2027 г., в размер 250 милиона евро, проект в сектора на действие „Образование и професионално обучение“.
Внася: Заместник министър-председател и министър на финансите

4. Проект на Решение за одобряване на позиция по проекта на предложение на Европейската инвестиционна банка за отправяне на искане до Съвета на Европейския съюз за промяна на чл. 16, параграф 5 от Устава на Европейската инвестиционна банка във връзка със заложения в него лимит за финансиране.
Внася: Заместник министър-председател и министър на финансите

5. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери по бюджета на Министерството на отбраната за 2024 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност.
Внася: Министърът на отбраната

6. Проект на Решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Меморандума за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Румъния относно изграждането на Щаб на регионално компетентно командване на специални операции (HQR-SOCC).
Внася: Министърът на отбраната

7. Проект на Решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Меморандума за разбирателство между правителството на Република България и правителството на Република Турция относно презгранични операции за Air Policing.
Внася: Министърът на отбраната

МС обясни за смяната на областните управители на Кърджали и Смолян

8. Проект на Решение за одобряване на проект на „Проектно споразумение № B.PRJ.CAP.934 между Министерството на отбраната на Република България, министъра на отбраната на Френската република, Министерството на националната отбрана на Република Гърция, Министерството на отбраната на Италианската република, Министерството на националната отбрана на Румъния и Европейската агенция по отбрана (като агенцията на ЕС, определена да бъде отговорна съгласно глава IV от Решение на Съвета 2015/1835/ОВППС) относно „Хармонизиране на изисквания за модулен елемент за бързо развръщане за подводни интервенции“, по Инициативата на Европейския съюз за „Постоянно структурирано сътрудничество“ (PESCO).
Внася: Министърът на отбраната

9. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2024 г.
Внася: Министърът на иновациите и растежа

10. Проект на Решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Споразумението за солидарна гаранция между Република България като гарант и Банката за развитие на Съвета на Европа като бенефициер във връзка с Рамковото споразумение за заем от 13 юли 2023 г. между Банката за развитие на Съвета на Европа и „Българска банка за развитие“ ЕАД за подкрепа на микро-, малки и средни предприятия за създаването и запазването на жизнеспособни работни места и опазване на околната среда.
Внася: Министърът на иновациите и растежа

11. Проект на Решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Административното споразумение между Съвместното предприятие „Интегрални схеми“ на Министерството на иновациите и растежа на Република България, въз основа на член 12, параграф 2 от Регламент № 2021/2085 за създаване на съвместните предприятия в рамките на „Хоризонт Европа“ и отменяне на Регламенти (ЕО) № 219/2007, (ЕС) 557/2014, (ЕС) № 558/2014, (ЕС) № 559/2014, (ЕС) № 560/2014, (ЕС) № 561/2014 и (ЕС) № 642/2014, подписано в Брюксел на 9 януари 2024 г. и в София на 25 януари 2024 г.
Внася: Министърът на иновациите и растежа

12. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на земеделието и храните за 2024 г
Внася: Министърът на земеделието и храните

13. Доклад за одобряване на резултатите и взетите решения на редовното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, проведено на 15 юли 2024 г. в Брюксел.
 Внася: Министърът на земеделието и храните

14. Проект на Решение за обявяване на част от имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост, и за даване на съгласие за премахването му.
Внася: Министърът на транспорта и съобщенията

15.Проект на Решение за даване на съгласие за продажба на недвижим имот – частна държавна собственост, предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, гр. София.
Внася: Министърът на транспорта и съобщенията

16. Проект на Решение за обявяване на имот – частна държавна собственост, за имот – публична държавна собственост.
Внася: Министърът на регионалното развитие и благоустройството

17. Проект на Решение за безвъзмездно предоставяне за управление на част от имот – публична държавна собственост, на Националната служба за охрана при Президента на Република България.
Внася: Министърът на регионалното развитие и благоустройството

18. Проект на Решение за предложение до Президента на Република България за награждаване на Георги Момчев с орден „Стара планина“ първа степен.
Внася: Министърът на културата

19. Проект на Постановление за създаване на районен център за трансфузионна хематология.
Внася: Министърът на здравеопазването

20. Проект на Решение за изменение и допълнение на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България, приета с Решение № 317 на Министерския съвет от 2022 г., изменена и допълнена с решения на Министерския съвет № 535, 665, 856, 909, 963 и 1038 от 2022 г., № 141, 212, 323, 400, 454, 660 и 939 от 2023 г. и № 297 от 2024 г.
Внася: Министърът на вътрешните работи.

21. Проект на Решение за приемане на Програма за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли  2024 г. до 31 декември 2024 г.
Внася: Министърът на енергетиката

22. Проект на Решение за даване на разрешение за прехвърляне изцяло на правата и задълженията по предоставена концесия за добив на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства – строителни материали – варовици, от находище „Сухата скала“, разположено в землището на гр. Суворово, община Суворово, област Варна.
Внася: Министърът на енергетиката

23. Проект на Решение за даване на разрешение за прехвърляне изцяло на правата и задълженията по предоставена концесия за добив на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства – строителни материали – варовици, от находище „Белите камъни“, разположено в землището на гр. Суворово, община Суворово, област Варна.
Внася: Министърът на енергетиката

24. Проект на Решение за приемане на Програма за оптимизация на разходите и структурата на Университета по хранителни технологии – Пловдив, за периода 2024 – 2026 година.
Внася: Министърът на образованието и науката

25. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за адвокатурата.
Внася: Министърът на икономиката и индустрията

26. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите.
Внася: Министърът на иновациите и растежа

27. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за частната охранителна дейност.
Внася: Министърът на вътрешните работи

28. Проект на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за приобщаващото образование, приета с Постановление № 232 на Министерския съвет от 2017 г.
Внася: Министърът на образованието и науката

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
720 3

Коментари 3

Добави коментар
мръсни комунисти

2024.07.30 | 22:50

3
Да пукхете дано,уроди продажни!!
Пешо

2024.07.30 | 19:30

2
РЕШЕНИЕТО ,което трябва да се вземе е, НАМИРАНЕ на НОЩНОТО ШКАФЧЕ !!!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.07.30 | 19:12

1
За да разгледаме текущата икономическа ситуация в днешната занулена отвсякъде колониална България трябва да погледнем икономическата ситуация в т.нар. Европейски съюз. Ще вървим от общото към частното. Евросъюзът като проект вече приключи. Германия, която доскоро беше главният икономически и индустриален двигател на целия Евросъюз е почти успешно деиндустриализирана и приключена като икономическа сила. Половината немски фирми и компании фалираха, а другата половина се разбягаха коя към Китай, коя към САЩ. Тук-там има останала по някоя фирма и компания, които са на доизживяване. Не е розово положението и в останалите държави от Евросъюза. Галопираща инфлация в целия Евросъюз, скъпа работна ръка, висок процент безработица, високи и постоянно покачващи се цени на всички стоки и услуги, липса на природни ресурси, суровини и енергоносители, и тотална липса на човешки ресурси. Щото това днешното в целия ЕС не са никакви човешки ресурси – преобладаващо мнозинство от нискоквалифицирано и необразовано население, трансджендъри, алкохолици, наркомани, педофили, хомосексуалисти, шизофреници, откачалки, орди от безработни и всякакви подобни социални отпадъци. Евросъюзът не представлява вече интерес за никого освен(все още) за световните играчи-спекуланти и за международната организирана престъпност. Китай като най-големият инвеститор в целия ЕС избяга и инвестира в страни извън ЕС – Русия, Беларус, Сърбия, Македония и др. Къде е колониална България в цялата тази европейска картина? България е една смешна, жалка, умираща и напълно занулена отвсякъде територия. Територия на посолствата. С продажен компардорски „елит“, алчна и безскрупулна плутокрация изродена в клептокрация и без никаква икономика. По-точно казано налице е преобладаващо сива икономика - икономика на сектора на услугите и най-вече на спекулата, далаверите и кражбите от еврофондовете, обществените поръчки и от бюджета. Видно място в спекулата и далаверата в днешна колониална хайдушка България заема секторът на строителството и търговията с недвижими имоти. Този сектор дава 40% от БВП(Брутният вътрешен продукт) на България. Друга важна особеност е, че през строителството и недвижимите имоти се изпират всякакви възможни мръсни пари от корупция и престъпност. За последните 25 години България се превърна в една световна пералня/перачница на мръсни пари. Перат и наши и чужди мафиоти, престъпници и корупционери. В резултат на това се наду един страховит имотен балон, който продължава да се надува до безумие. За последният четвърт век всички български политици и управници създадоха прекрасни условия за превръщането на България в едно огромно лайно, на което като мухи-лайнарки накацаха де що има по света мафиоти и престъпници, за да си перат парите в България чрез строителството и бизнеса с недвижимите имоти. Дойдоха дори мафиите от далечна Латинска Америка – колумбийската и мексиканската мафии. Да перат пари, разбира се, не да се наслаждават на природните красоти на България. Българските политици гарантираха на дошлите да перат световни мафиоти, че цените на имотите в България ще растат вечно и до безкрайност. И мафиотите взеха, че повярваха и се вързаха на обещанията. Като пример само: поне ¾ от българските строителни фирми са само фасади – зад тях се крият мръсни пари и капитали от цял свят. Накъсо казано: за всичките тези 25 години, в които се надуваше имотния балон, българската държава беше тази, която беше съучастник в това надуване на балона. Един вид държавна поръчка, така да се каже. Поради тази причина за последните 2-3 години сме свидетели как в България съвсем умишлено и съвсем спекулативно се създаде една изкуствена инфлация с цел да се запази и съхрани имотния балон и непрекъснато растящите цени на имотите. Щото иначе, ако гръмне този балон и става страшно – ще хвърчат глави наляво и надясно и то съвсем в прекия смисъл на думата. Глави на политици. Ще има много гръмнати и застреляни БГ-политици, като Фицото в Словакия. Щото мафията не обича да губи пари, много пари. Говорим за суми от порядъка на милиарди евро и щатски долари. А точно това ще стане като гръмне съвсем скоро имотния балон. Залогът е голям, затова и БГ-политиците и управниците правят всичко възможно, за да предотвратят гърмежа на балона, но в действителност те само отлагат във времето, това което неизбежно ще се случи. А случи ли се това България изпада във фалит. Перачите на мръсните пари обаче са тези, които трябва да си носят бремето и негативите от изгърмелият имотен балон – никой насила не ги е карал да инвестират пари в територия като България. То е все едно като да инвестираш в пустинята Сахара. Кой ял, кой пил, и накрая битият – бит, и така нататък.

Добави коментар

Водещи новини